2016-08-02 13:09

2016-08-02 14:37

Invigning med tjuvtitt på Ernsts jobb

KRISTINEHAMN: Området öppnas för allmänheten på lördag

På lördag blir det invigning vid Gustavsviks herrgård i Kristinehamn. Men den som vill se vad Ernst Kirchsteiger åstadkommit i flygeln får nöja sig med en tjuvtitt genom fönstret.

Sommar med Ernst går ju fortfarande på TV 4 men programmen är färdiginspelade, och därför kan Kristinehamn kommun nu öppna Gustavsvik för allmänheten.

Det sker med en ståtlig invigning på lördag, den 6 augusti. Kommunen bjuder på kaffe och kaka, och ordnar guidade turer på området. Lekaresällskapet ger ett lustspel om greve Adlersparre, det blir musikunderhållning av Philip Albinsson och ponnyridning med Christinehamns RK. Mat- och måltidsföretag ur ”Smaka på Kristinehamn” kommer också att vara där.

Tjuvtitt genom fönstret

Eftersom Sommar med Ernst fortfarande sänds vill produktionsbolaget inte att inredningsdetaljer ska avslöjas innan de visats på TV. Därför kommer flygeln som Ernst Kirchsteiger har inrett att vara stängd under invigningen. Men besökarna får titta in genom fönstren, det bekräftas på kommunens hemsida.

Och allt som byggts utomhus får man ströva runt och titta på.

I det populära programmet har alltså Ernst Kirchsteiger renoverat och inrett fyra rum i den ena av de två flyglar som återstår av Gustavsviks herrgård. Flygeln har fått ny puts, och intill det finns ett utekök. Där huvudbyggnaden stod har han tillsammans med hantverkare skapat ett luftslott av spaljéer.

Sommar med Ernst går ju fortfarande på TV 4 men programmen är färdiginspelade, och därför kan Kristinehamn kommun nu öppna Gustavsvik för allmänheten.

Det sker med en ståtlig invigning på lördag, den 6 augusti. Kommunen bjuder på kaffe och kaka, och ordnar guidade turer på området. Lekaresällskapet ger ett lustspel om greve Adlersparre, det blir musikunderhållning av Philip Albinsson och ponnyridning med Christinehamns RK. Mat- och måltidsföretag ur ”Smaka på Kristinehamn” kommer också att vara där.

Tjuvtitt genom fönstret

Eftersom Sommar med Ernst fortfarande sänds vill produktionsbolaget inte att inredningsdetaljer ska avslöjas innan de visats på TV. Därför kommer flygeln som Ernst Kirchsteiger har inrett att vara stängd under invigningen. Men besökarna får titta in genom fönstren, det bekräftas på kommunens hemsida.

Och allt som byggts utomhus får man ströva runt och titta på.

I det populära programmet har alltså Ernst Kirchsteiger renoverat och inrett fyra rum i den ena av de två flyglar som återstår av Gustavsviks herrgård. Flygeln har fått ny puts, och intill det finns ett utekök. Där huvudbyggnaden stod har han tillsammans med hantverkare skapat ett luftslott av spaljéer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.