2016-07-20 06:00

2016-07-20 06:00

Ska dansa på scenen med de största inom zumba

ZUMBA CONVENTION: Banke Brattström åker till Orlando

Den 27 juli åker Banke Brattström till Orlando i Florida för att stå på scenen tillsammans med de största namnen inom zumba. Banke blev både chockad och glad när han fick frågan.
– Det var en riktig wow-känsla. Det är något av det häftigaste som har hänt i mitt liv, säger han.

Banke Brattström har lång erfarenhet som dansare och driver sedan flera år tillbaka Bankez dance company där han håller dansutbildningar för barn och ungdomar. Han är även zumbainstruktör hos Get in line samt håller dansutbildningar i samverkan med flera andra aktörer.

Det var för 1,5 år sedan som zumban kom in på allvar i Bankes liv, när han utbildade sig till zumbainstruktör. Sedan dess har det gått väldigt fort och i dag är han utbildad i nästan alla varianter av zumba.

– Om jag ger mig in i något så vill jag göra det ordentligt. Så har jag alltid varit, säger han.

Vill utvecklas

Banke förklarar att han drivs av att hela tiden utvecklas och bli bättre. Men strävan att alltid göra bättre ifrån sig har även en baksida.

– Jag har svårt att ta åt mig när någon säger att jag är bra. Jag tycker alltid att det finns något som jag kan förbättra.

Att då få bekräftelse från ett riktigt proffs kändes stort. När Monika Lejman hörde av sig och frågade om Banke skulle med till zumba convention i Orlando och dansa med henne på scenen, så kunde Banke knappt hålla tårarna tillbaka.

– Jag tror att min hjärna stannade för en stund, jag bröt ihop totalt, säger han med ett brett leende.

Gillar utmaningar

Monika Lejman är utbildningsansvarig inom zumba i Sverige, Norge, Danmark och Holland och ett välkänt namn i zumbavärlden. Banke har lärt känna henne i samband med olika utbildningar.

Monika har polskt påbrå och danserna som de kommer att framföra blir en mix av polsk folkdans och zumba.

– Det är helt nytt för mig, men jag gillar utmaningar, säger Banke.

6 000 instruktörer

Under zumba convention den 28-31 juli kommer upp emot 6 000 instruktörer från hela världen att vara på plats. Det hålls olika workshops och närmre 200 olika zumbapass. Banke ska stå på scenen två av dagarna och för övrigt fungera som Monikas assistent.

– Det känns häftigt att få stå på scenen i Orlando och representera Kristinehamn, Värmland och Sverige. Det är jättestort för mig, säger Banke.

Han är stolt över att kunna vara med och sätta Kristinehamn på kartan.

– Jag har varit inne på turistbyrån och fått med mig lite saker som jag ska dela ut i Orlando, berättar han.

Varför tror du att just du blev tillfrågad?

– Jag har mycket kontakter och så tror jag att det har att göra med min personlighet, svarar Banke.

”It´s not about you, it´s all about them” är ett motto han hela tiden försöker jobba efter.

– Det är precis det som allt handlar om. Att man ska hjälpa sina deltagare att må bra, ha roligt och att lyckas. Man växer som person tillsammans med andra, menar Banke.

Den 27 juli åker Banke och hans man Kenneth Brattström över Atlanten. Banke är nervös men taggad.

– Jag är laddad till tusen procent!

Banke Brattström har lång erfarenhet som dansare och driver sedan flera år tillbaka Bankez dance company där han håller dansutbildningar för barn och ungdomar. Han är även zumbainstruktör hos Get in line samt håller dansutbildningar i samverkan med flera andra aktörer.

Det var för 1,5 år sedan som zumban kom in på allvar i Bankes liv, när han utbildade sig till zumbainstruktör. Sedan dess har det gått väldigt fort och i dag är han utbildad i nästan alla varianter av zumba.

– Om jag ger mig in i något så vill jag göra det ordentligt. Så har jag alltid varit, säger han.

Vill utvecklas

Banke förklarar att han drivs av att hela tiden utvecklas och bli bättre. Men strävan att alltid göra bättre ifrån sig har även en baksida.

– Jag har svårt att ta åt mig när någon säger att jag är bra. Jag tycker alltid att det finns något som jag kan förbättra.

Att då få bekräftelse från ett riktigt proffs kändes stort. När Monika Lejman hörde av sig och frågade om Banke skulle med till zumba convention i Orlando och dansa med henne på scenen, så kunde Banke knappt hålla tårarna tillbaka.

– Jag tror att min hjärna stannade för en stund, jag bröt ihop totalt, säger han med ett brett leende.

Gillar utmaningar

Monika Lejman är utbildningsansvarig inom zumba i Sverige, Norge, Danmark och Holland och ett välkänt namn i zumbavärlden. Banke har lärt känna henne i samband med olika utbildningar.

Monika har polskt påbrå och danserna som de kommer att framföra blir en mix av polsk folkdans och zumba.

– Det är helt nytt för mig, men jag gillar utmaningar, säger Banke.

6 000 instruktörer

Under zumba convention den 28-31 juli kommer upp emot 6 000 instruktörer från hela världen att vara på plats. Det hålls olika workshops och närmre 200 olika zumbapass. Banke ska stå på scenen två av dagarna och för övrigt fungera som Monikas assistent.

– Det känns häftigt att få stå på scenen i Orlando och representera Kristinehamn, Värmland och Sverige. Det är jättestort för mig, säger Banke.

Han är stolt över att kunna vara med och sätta Kristinehamn på kartan.

– Jag har varit inne på turistbyrån och fått med mig lite saker som jag ska dela ut i Orlando, berättar han.

Varför tror du att just du blev tillfrågad?

– Jag har mycket kontakter och så tror jag att det har att göra med min personlighet, svarar Banke.

”It´s not about you, it´s all about them” är ett motto han hela tiden försöker jobba efter.

– Det är precis det som allt handlar om. Att man ska hjälpa sina deltagare att må bra, ha roligt och att lyckas. Man växer som person tillsammans med andra, menar Banke.

Den 27 juli åker Banke och hans man Kenneth Brattström över Atlanten. Banke är nervös men taggad.

– Jag är laddad till tusen procent!