2016-07-18 06:00

2016-07-18 06:00

Lyckat resultat för båtmacken

NÄRINGSLIV: Elvina Marins ägare ångrar inte beslutet

Elvina Marin ute vid Kroksvik har haft båtmack med diesel och bensin i drygt ett års tid. Ägaren Krister Bewert ser bara fördelar hittills.

Till en början verkade båtbensinmacken som en omöjlig dröm av ekonomiska skäl. Men Krister Bewert hittade ett billigare alternativ och macken blev verklighet kring midsommar förra året.

– Jag har svårt att se några nackdelar hittills. Vi är fortfarande i starten och det är klart att det är en stor kostnad men jag har upplevt att det är lönsamt ändå, speciellt med tanke på att det gynnar butiken också, säger han.

Rymlig hamn

Båtmacken är den enda i Kristinehamn där man har möjligheten att tanka bensin i sin båt. Både stora och små båtar använder sig av båtmacken. Förutsättningarna för tankning av större båtar är goda, enligt Krister Bewert.

– Även om man kan tanka diesel även vid Kapurja så är det många större dieselbåtar som kommer hit, eftersom det är lite rymligare här, säger han.

Ständig utveckling

Det är saker på gång i företaget. Den nya lag som säger att båtar inte längre får tömma toaletterna i vattnet har skapat ett behov av stationer som tillhandahåller sugtömning.

– Snart kommer vi att ha sugtömning på plats. Då har vi fullservice, även om det låter farligt att säga så, säger Krister Bewert med ett skratt.

I framtiden kan Elvina Marin komma att utvecklas till mer av ett utflyktsmål. Varnumsviken är ofta varmare och mindre blåsig än resten av skärgården, något som är en fördel både när det kommer till tankning och turism.

– Jag upplever att fler i den yngre generationen kör båt just för att köra båt. Tidigare var det fler som använde båten som ett färdmedel för att ta sig ut någonstans och övernatta, men nu åker många på dagsutflykter med sina båtar och då är det smidigt att åka förbi här och passa på att tanka. Vi står med en fot i turismen nu och det kan vara något att bygga på i framtiden, säger Krister Bewert.

Mer estetisk kaj

Just nu är det dock kajen och själva butiken som är i fokus när det kommer till uppdatering.

– Kajen ska renoveras rent estetiskt och i butiken ska vi göra klart utbyggnaden och se till att ha ett brett sortiment. Vi konkurrerar ju med internet men jag tror att många vill se och känna på båtprylar innan de köper, säger Krister Bewert.

 

Till en början verkade båtbensinmacken som en omöjlig dröm av ekonomiska skäl. Men Krister Bewert hittade ett billigare alternativ och macken blev verklighet kring midsommar förra året.

– Jag har svårt att se några nackdelar hittills. Vi är fortfarande i starten och det är klart att det är en stor kostnad men jag har upplevt att det är lönsamt ändå, speciellt med tanke på att det gynnar butiken också, säger han.

Rymlig hamn

Båtmacken är den enda i Kristinehamn där man har möjligheten att tanka bensin i sin båt. Både stora och små båtar använder sig av båtmacken. Förutsättningarna för tankning av större båtar är goda, enligt Krister Bewert.

– Även om man kan tanka diesel även vid Kapurja så är det många större dieselbåtar som kommer hit, eftersom det är lite rymligare här, säger han.

Ständig utveckling

Det är saker på gång i företaget. Den nya lag som säger att båtar inte längre får tömma toaletterna i vattnet har skapat ett behov av stationer som tillhandahåller sugtömning.

– Snart kommer vi att ha sugtömning på plats. Då har vi fullservice, även om det låter farligt att säga så, säger Krister Bewert med ett skratt.

I framtiden kan Elvina Marin komma att utvecklas till mer av ett utflyktsmål. Varnumsviken är ofta varmare och mindre blåsig än resten av skärgården, något som är en fördel både när det kommer till tankning och turism.

– Jag upplever att fler i den yngre generationen kör båt just för att köra båt. Tidigare var det fler som använde båten som ett färdmedel för att ta sig ut någonstans och övernatta, men nu åker många på dagsutflykter med sina båtar och då är det smidigt att åka förbi här och passa på att tanka. Vi står med en fot i turismen nu och det kan vara något att bygga på i framtiden, säger Krister Bewert.

Mer estetisk kaj

Just nu är det dock kajen och själva butiken som är i fokus när det kommer till uppdatering.

– Kajen ska renoveras rent estetiskt och i butiken ska vi göra klart utbyggnaden och se till att ha ett brett sortiment. Vi konkurrerar ju med internet men jag tror att många vill se och känna på båtprylar innan de köper, säger Krister Bewert.

 

  • Ingrid Ramberg