2016-07-17 14:32

2016-07-17 14:32

Snygg avslutning av Hellberg

MUSIK: Bluesfesten blev en succé i år igen

I helgen var det dags för den femte upplagan av bluesfesten.
Och även i år blev det en välbesökt festival med nöjda besökare.

Bluesfesten började i fredags och det var bandet Walking canes som fick äran att inleda årets festival vid Ölme diversehandel. Därefter kunde publiken njuta av Big band splash feat. Sven Zetterberg, Knockout-Greg och Marino Valle innan kvällens höjdpunkt – Sky high med Clas Yngström i spetsen – klev upp på scenen.

Spontandans

Även den andra dagen bjöd på riktigt bra musik och det märktes att besökarna var nöjda. Många gungade med i takt till musiken och det blev även en hel del spontandans – vissa dansade själva och andra bjöd upp grannen i publiken.

Voodoo dogs och Steel meadow band var först ut under lördagen innan Ida Bang & The Blue tears fick publiken att hålla takten.

Lördagens toppakter var danske Thorbjörn Risager, som är en av Nordens främsta bluesartister, samt Nisse Hellberg & The Kingbees.

Värt att vänta

Även om inte årets bluesfest, som arrangerades av Kristinehamn blues, kom upp i samma publiksiffror som i fjol blev det en lyckad och välbesökt tillställning. Under fredagen hade festivalen ungefär 350 besökare och i lördags kom runt 500 för att njuta av musiken.

Och även om publiken fick vänta ett tag på lördagens huvudperson – Nisse Hellberg – var det väl värt väntan. Han bjöd bluesentusiasterna på en bra avslutning av årets bluesfest.

– Jag har haft en lång resa från Skåne, men vet att det är värt det för att komma till Värmland. Jag älskar er här uppe, sa han från scenen.

Bluesfesten började i fredags och det var bandet Walking canes som fick äran att inleda årets festival vid Ölme diversehandel. Därefter kunde publiken njuta av Big band splash feat. Sven Zetterberg, Knockout-Greg och Marino Valle innan kvällens höjdpunkt – Sky high med Clas Yngström i spetsen – klev upp på scenen.

Spontandans

Även den andra dagen bjöd på riktigt bra musik och det märktes att besökarna var nöjda. Många gungade med i takt till musiken och det blev även en hel del spontandans – vissa dansade själva och andra bjöd upp grannen i publiken.

Voodoo dogs och Steel meadow band var först ut under lördagen innan Ida Bang & The Blue tears fick publiken att hålla takten.

Lördagens toppakter var danske Thorbjörn Risager, som är en av Nordens främsta bluesartister, samt Nisse Hellberg & The Kingbees.

Värt att vänta

Även om inte årets bluesfest, som arrangerades av Kristinehamn blues, kom upp i samma publiksiffror som i fjol blev det en lyckad och välbesökt tillställning. Under fredagen hade festivalen ungefär 350 besökare och i lördags kom runt 500 för att njuta av musiken.

Och även om publiken fick vänta ett tag på lördagens huvudperson – Nisse Hellberg – var det väl värt väntan. Han bjöd bluesentusiasterna på en bra avslutning av årets bluesfest.

– Jag har haft en lång resa från Skåne, men vet att det är värt det för att komma till Värmland. Jag älskar er här uppe, sa han från scenen.

  • Jessica Lundevall