2016-07-15 10:39

2016-07-16 06:13

"Tur att bagaget var lite försenat"

NICE: Tobias Larsson mitt i attacken

Tobias Larsson och hans sambo landade i Nice under torsdagskvällen.
Om inte deras bagage varit lite försenat hade de hamnat mitt i den fruktansvärda attacken som hittills dödat 84 människor.

Runt halv tio i torsdags kväll landade Tobias Larsson, som är född och uppväxt i Kristinehamn, och hans sambo i Nice i Frankrike. Framför sig hade den en tio dagar lång semester.

Dock blev det inte riktigt som de hade tänkt sig. I stället för att få njuta av semestern hamnade de mitt i attacken där en lastbil körde rakt in i en folksamling på strandpromenaden Promenade des Anglais. Hittills har 84 personer dödats och över 100 skadats i attacken.

– Det var inte riktigt den starten vi hade tänkt oss på semestern, säger Tobias Larsson.

– Det var tur att vårt bagage var lite försenat så att vi fick stå och vänta på det en stund för vi hade tänkt gå ner och titta på fyrverkerierna, fortsätter han.

Sprang i panik

Lägenheten som Tobias Larsson och hans sambo bor i under sin vistelse i Nice ligger precis vid strandpromenaden där attacken skedde och bara fem minuter innan hade paret kört bil precis där lastbilen kom körande.

– Precis innan det hände så åkte vi längsmed promenaden, det var hur mycket folk som helst och vi såg alla fyrverkerierna. Vi svängde upp på en liten tvärgata där lägenheten ligger och precis när vi hade parkerat kom det folk i panik och sprang och grät, berättar Tobias Larsson.

– Vi förstod att något hemskt hade hänt och började också springa. Men vi sprang mot alla människorna eftersom vår lägenhet låg åt det hållet, vi ville bara upp i lägenheten för att hamna i trygghet, fortsätter han.

Avstängt

Tobias Larsson fortsätter att berätta att det har varit fullt pådrag med poliser och ambulanser hela natten.

– De har stängt av hela strandpromenaden.

Kommer ni att fortsätta semestern?

– Ja, det har vi tänkt även om det känns jättetråkigt med det här som har hänt. Vi får väl se hur stämningen kommer att vara.

Runt halv tio i torsdags kväll landade Tobias Larsson, som är född och uppväxt i Kristinehamn, och hans sambo i Nice i Frankrike. Framför sig hade den en tio dagar lång semester.

Dock blev det inte riktigt som de hade tänkt sig. I stället för att få njuta av semestern hamnade de mitt i attacken där en lastbil körde rakt in i en folksamling på strandpromenaden Promenade des Anglais. Hittills har 84 personer dödats och över 100 skadats i attacken.

– Det var inte riktigt den starten vi hade tänkt oss på semestern, säger Tobias Larsson.

– Det var tur att vårt bagage var lite försenat så att vi fick stå och vänta på det en stund för vi hade tänkt gå ner och titta på fyrverkerierna, fortsätter han.

Sprang i panik

Lägenheten som Tobias Larsson och hans sambo bor i under sin vistelse i Nice ligger precis vid strandpromenaden där attacken skedde och bara fem minuter innan hade paret kört bil precis där lastbilen kom körande.

– Precis innan det hände så åkte vi längsmed promenaden, det var hur mycket folk som helst och vi såg alla fyrverkerierna. Vi svängde upp på en liten tvärgata där lägenheten ligger och precis när vi hade parkerat kom det folk i panik och sprang och grät, berättar Tobias Larsson.

– Vi förstod att något hemskt hade hänt och började också springa. Men vi sprang mot alla människorna eftersom vår lägenhet låg åt det hållet, vi ville bara upp i lägenheten för att hamna i trygghet, fortsätter han.

Avstängt

Tobias Larsson fortsätter att berätta att det har varit fullt pådrag med poliser och ambulanser hela natten.

– De har stängt av hela strandpromenaden.

Kommer ni att fortsätta semestern?

– Ja, det har vi tänkt även om det känns jättetråkigt med det här som har hänt. Vi får väl se hur stämningen kommer att vara.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.