2016-07-14 16:43

2016-07-14 16:43

Tar ut kort semester

ARBETSLIV

Nästan varannan värmländsk småföretagare tar ut högst två veckors semester, medan sex av tio delar upp sin semester till olika tillfällen under sommaren.

Ungefär sju procent säger att de inte kommer att ta ut någon semester över huvud taget i sommar. Detta visar en ny undersökning från ekonomiföretaget Visma.

– Som småföretagare kan det vara svårt att ta en lång och sammanhängande semester under sommaren, vilket de här siffrorna visar tydligt. Många är ensamföretagare, medan andra driver verksamheter som kräver ständig tillgänglighet. Har man anställda går också deras semesterönskemål före de egna, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma.

Enligt semesterlagen har varje anställd rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren.

Ungefär sju procent säger att de inte kommer att ta ut någon semester över huvud taget i sommar. Detta visar en ny undersökning från ekonomiföretaget Visma.

– Som småföretagare kan det vara svårt att ta en lång och sammanhängande semester under sommaren, vilket de här siffrorna visar tydligt. Många är ensamföretagare, medan andra driver verksamheter som kräver ständig tillgänglighet. Har man anställda går också deras semesterönskemål före de egna, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma.

Enligt semesterlagen har varje anställd rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.