2016-07-14 15:15

2016-07-14 15:15

Langning minskar drastiskt

SVERIGE

Olaglig langning av alkohol till minderåriga minskar märkbart i alla Sveriges polisregioner, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt.

År 2015 anmäldes bara en tredjedel så många fall som 2012.

– Det har skett en attitydförändring. Vi ser att det inte längre är lika ballt att dricka. En del avstår helt, andra väljer tyvärr att prova narkotika istället, säger poliskommisarien Tommy Stiernerlantz till Nyhetsbyrån Siren.

År 2015 anmäldes bara en tredjedel så många fall som 2012.

– Det har skett en attitydförändring. Vi ser att det inte längre är lika ballt att dricka. En del avstår helt, andra väljer tyvärr att prova narkotika istället, säger poliskommisarien Tommy Stiernerlantz till Nyhetsbyrån Siren.