2016-07-12 16:46

2016-07-12 16:47

Upplagt för ny bluessuccé

FESTIVAL: Dags för femte bluesfesten

För femte året i rad arrangerar Kristinehamn Blues en bluesfest. I år kan besökarna få njuta av välkända artister som Clas Yngström, Nisse Hellberg och Sven Zetterberg.

Det var sommaren 2012 som föreningen Kristinehamn Blues startade och även arrangerade sin allra första bluesfest. Platsen har hela tiden varit Svinvallen vid Ölme diversehandel och så även till helgen, den 15-16 juli, när den femte bluesfesten går av stapeln.

Dubbla akter

Inleder årets bluesfest gör Walking canes på fredagskvällen. Big band splash feat. Sven Zetterberg, Knockout-Greg och Marino Valle fortsätter sedan kvällen innan fredagens dragplåster – Sky high med Clas Yngström i spetsen – äntrar scenen. Big band splash kör dessutom dubbla akter så det blir betydligt mer musik än vad det kan se ut som under bluesfestens första dag.

Under lördagen blir det gatublues i centrala Kristinehamn (se separat förhands) innan kvällens jammande drar i gång på Svinvallen. Voodoo dogs och Steel meadow band är först ut under bluesfestens andra dag innan Ida Bang & The Blue tears går upp på scenen.

Danskt besök

En av Nordens främsta bluesartister – danske Thorbjörn Risager – gästar också festivalen. Tillsammans med bandet The Black tornado får de ses som en av lördagens toppakter. Avslutar årets bluesfest gör dock Nisse Hellberg & The Kingbees.

Nisse Hellberg är framför allt känd från bandet Wilmer X, men har de senaste åren börjat spela tillsammans med Skövdebandet The Kingbees. De gör flera spelningar tillsammans i sommar.

Bluesfesten är en välbesökt festival och även i år ser det ut att kunna bli en riktig bluessuccé.

Det var sommaren 2012 som föreningen Kristinehamn Blues startade och även arrangerade sin allra första bluesfest. Platsen har hela tiden varit Svinvallen vid Ölme diversehandel och så även till helgen, den 15-16 juli, när den femte bluesfesten går av stapeln.

Dubbla akter

Inleder årets bluesfest gör Walking canes på fredagskvällen. Big band splash feat. Sven Zetterberg, Knockout-Greg och Marino Valle fortsätter sedan kvällen innan fredagens dragplåster – Sky high med Clas Yngström i spetsen – äntrar scenen. Big band splash kör dessutom dubbla akter så det blir betydligt mer musik än vad det kan se ut som under bluesfestens första dag.

Under lördagen blir det gatublues i centrala Kristinehamn (se separat förhands) innan kvällens jammande drar i gång på Svinvallen. Voodoo dogs och Steel meadow band är först ut under bluesfestens andra dag innan Ida Bang & The Blue tears går upp på scenen.

Danskt besök

En av Nordens främsta bluesartister – danske Thorbjörn Risager – gästar också festivalen. Tillsammans med bandet The Black tornado får de ses som en av lördagens toppakter. Avslutar årets bluesfest gör dock Nisse Hellberg & The Kingbees.

Nisse Hellberg är framför allt känd från bandet Wilmer X, men har de senaste åren börjat spela tillsammans med Skövdebandet The Kingbees. De gör flera spelningar tillsammans i sommar.

Bluesfesten är en välbesökt festival och även i år ser det ut att kunna bli en riktig bluessuccé.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.