2016-07-05 09:35

2016-07-05 09:35

Blir en kväll att minnas

MUSIK: Inner Circle spelar på Mastmagasinet

Det jamaicanska reggaebandet Inner Circle kommer till Kristinehamn. Och det lär bli en kväll att minnas.
– Det kommer bli en historisk kväll tror jag, säger Magnus Warnqvist på Mastmagasinet.

Året var 1968 när de jamaicanska bröderna Ian och Roger Lewvis startade reggaebandet Inner Circle.

Drygt tio år senare började bandet experimentera med andra musikstilar och under 1980-talet började de inrikta sig allt mer på den något lättillgängliga reggaen.

Just nu är bandet ute på en världsturné och gör flera spelningar runt om i Sverige, bland annat spelade Inner Circle i Örebro den gångna helgen. På onsdag kväll, 6 juli, gästar bandet Mastmagasinet i Kristinehamn.

– Den spelningen blev tydligen succé. Bandet består av åtta jamaicaner som pratar mycket med publiken. De är så himla sympatiska, sköna snubbar som älskar att stå på scenen helt enkelt, säger Magnus Warnqvist.

Snabba ryck

Samtalet från bokningsbolaget RMP musik kom för drygt en månad sedan.

– De ringde och frågade om vi ville ha hit Inner Circle helt enkelt, jag trodde han skämtade först, jag fattade ingenting. Men han sa ”vill du att de kommer så kommer de”. Jag behövde inte fundera särskilt länge, säger Magnus Warnqvist.

Hur känns det att få hit Inner Circle?

– För mig är det jättestort. Jag tror att det här är ett av de största banden som har besökt Kristinehamn. De har spelat med Bob Marley & The Wailers och The Wailers har till och med tolkat Inner Circle.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällen?

– De kommer att köra roots reggae, som är den klassiska reggaen som de flesta är bekanta med, plus sina stora hits så klart. De lär leverera en tvåtimmarsshow med skön reggae och jag tror på en historisk kväll. Det är lite därför vi kör inomhus också, jag gillar när det är trångt och mysigt i stället för att man bara ska pumpa in folk för att tjäna massa pengar. Det är musikupplevelsen som ska stå i centrum.

Året var 1968 när de jamaicanska bröderna Ian och Roger Lewvis startade reggaebandet Inner Circle.

Drygt tio år senare började bandet experimentera med andra musikstilar och under 1980-talet började de inrikta sig allt mer på den något lättillgängliga reggaen.

Just nu är bandet ute på en världsturné och gör flera spelningar runt om i Sverige, bland annat spelade Inner Circle i Örebro den gångna helgen. På onsdag kväll, 6 juli, gästar bandet Mastmagasinet i Kristinehamn.

– Den spelningen blev tydligen succé. Bandet består av åtta jamaicaner som pratar mycket med publiken. De är så himla sympatiska, sköna snubbar som älskar att stå på scenen helt enkelt, säger Magnus Warnqvist.

Snabba ryck

Samtalet från bokningsbolaget RMP musik kom för drygt en månad sedan.

– De ringde och frågade om vi ville ha hit Inner Circle helt enkelt, jag trodde han skämtade först, jag fattade ingenting. Men han sa ”vill du att de kommer så kommer de”. Jag behövde inte fundera särskilt länge, säger Magnus Warnqvist.

Hur känns det att få hit Inner Circle?

– För mig är det jättestort. Jag tror att det här är ett av de största banden som har besökt Kristinehamn. De har spelat med Bob Marley & The Wailers och The Wailers har till och med tolkat Inner Circle.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällen?

– De kommer att köra roots reggae, som är den klassiska reggaen som de flesta är bekanta med, plus sina stora hits så klart. De lär leverera en tvåtimmarsshow med skön reggae och jag tror på en historisk kväll. Det är lite därför vi kör inomhus också, jag gillar när det är trångt och mysigt i stället för att man bara ska pumpa in folk för att tjäna massa pengar. Det är musikupplevelsen som ska stå i centrum.

  • Jessica Lundevall