2016-07-03 13:10

2016-07-03 13:10

Ölme fick bara kryss

FOTBOLL: Tränaren Fredric Zetterström besviken med en poäng

Det var en match som division 4-laget Ölme skulle vinna, men så blev det inte.
Laget var ineffektivt och fick därför bara med sig en poäng efter 0–0 (0–0) borta mot Arvika.

Inför Ölmes sista match för vårsäsongen låg laget på andra plats i tabellen medan Arvika, som stod för motståndet i lördags, låg näst sist. Sett till det var det en match som tabelltvåan Ölme skulle vinna, men lagets tränare Fredric Zetterström höjde ändå ett varningens finger inför mötet.

– Arvika har värvat en del och är bättre än vad tabellen säger, men så bra är de inte att vi inte ska kunna vinna mot dem. Vi borde ha avgjort den här matchen redan i första halvlek, säger han efter slutresultatet 0–0.

Fick inte hål

Ölme skapade en hel del målchanser, men var alldeles för ineffektivt och lyckades inte göra mål på Arvika.

– Vi måste sätta våra lägen, det räcker med 1–0 så vinner man. Tyvärr gör vi inget mål den här gången, suckar Zetterström besviket.

– När vi inte gör mål på våra chanser och möter ett lag som försvarar sig oerhört mycket och krigar med allt de har så blir det svårt. Det var kanske inte det här vi hade hoppats på inför matchen, men vi får fokusera på det positiva. Vi släpper inte in något mål och får ändå med oss en poäng, fortsätter han.

Två efter

Serieledande Sifhälla vann sitt möte mot Forshaga med 2–1 och är därför två poäng före Ölme när lagen går till uppehåll. Neråt, till tabelltrean Villastaden, har Ölme fem poäng.

– Vi har det ändå i våra egna händer fortfarande eftersom vi ska möta SIfhälla och så länge vi har det känner jag mig lugn. Börjar vi tappa för mycket blir det värre.

Är du nöjd med vårsäsongen?

– Målet var att inte tappa för mycket uppåt och rycka neråt och det har vi lyckats med. VI har gjort en bra vår och jag känner mig rätt så nöjd. Vi har bara två förluster och har hållit nollan i åtta matcher, klart att jag är nöjd. Nu behöver vi bara bli lite mer effektiva och få in lite fler mål. Vi behöver inte vinna varje match med fem mål, men det kan vara skönt att få lite tidigare mål, då kan spelarna andas lite mer också.

Var det någon som utmärkte sig extra mot Arvika?

– Nej, det kan jag inte påstå. Alla gör en okej insats, men det är inte tillräckligt.

Inför Ölmes sista match för vårsäsongen låg laget på andra plats i tabellen medan Arvika, som stod för motståndet i lördags, låg näst sist. Sett till det var det en match som tabelltvåan Ölme skulle vinna, men lagets tränare Fredric Zetterström höjde ändå ett varningens finger inför mötet.

– Arvika har värvat en del och är bättre än vad tabellen säger, men så bra är de inte att vi inte ska kunna vinna mot dem. Vi borde ha avgjort den här matchen redan i första halvlek, säger han efter slutresultatet 0–0.

Fick inte hål

Ölme skapade en hel del målchanser, men var alldeles för ineffektivt och lyckades inte göra mål på Arvika.

– Vi måste sätta våra lägen, det räcker med 1–0 så vinner man. Tyvärr gör vi inget mål den här gången, suckar Zetterström besviket.

– När vi inte gör mål på våra chanser och möter ett lag som försvarar sig oerhört mycket och krigar med allt de har så blir det svårt. Det var kanske inte det här vi hade hoppats på inför matchen, men vi får fokusera på det positiva. Vi släpper inte in något mål och får ändå med oss en poäng, fortsätter han.

Två efter

Serieledande Sifhälla vann sitt möte mot Forshaga med 2–1 och är därför två poäng före Ölme när lagen går till uppehåll. Neråt, till tabelltrean Villastaden, har Ölme fem poäng.

– Vi har det ändå i våra egna händer fortfarande eftersom vi ska möta SIfhälla och så länge vi har det känner jag mig lugn. Börjar vi tappa för mycket blir det värre.

Är du nöjd med vårsäsongen?

– Målet var att inte tappa för mycket uppåt och rycka neråt och det har vi lyckats med. VI har gjort en bra vår och jag känner mig rätt så nöjd. Vi har bara två förluster och har hållit nollan i åtta matcher, klart att jag är nöjd. Nu behöver vi bara bli lite mer effektiva och få in lite fler mål. Vi behöver inte vinna varje match med fem mål, men det kan vara skönt att få lite tidigare mål, då kan spelarna andas lite mer också.

Var det någon som utmärkte sig extra mot Arvika?

– Nej, det kan jag inte påstå. Alla gör en okej insats, men det är inte tillräckligt.

  • Jessica Lundevall