2016-07-03 17:41

2016-07-03 17:45

Lyckad premiär för Emil och hans vänner

TEATER: Årets sommarteater värd ett besök

Den som väljer att gå på Emil i Lönneberga lär inte bli besviken. Lekaresällskapet sätter i år upp en riktigt bra sommarteater vid hembygdsgården i Kristinehamn. I lördags spelades den första föreställningen och det finns egentligen ingenting att klaga på. En väldigt bra pjäs.

Det var länge oklart om det, på grund av regnet, skulle gå att genomföra lördagens premiär av Emil i Lönneberga som är årets sommarteater. Vädret gav dock med sig och Lekaresällskapet kunde framför premiären av den tjugonde sommarteatern som planerat. Och inte heller publiken svek skådespelarna.

Under den drygt två timmar långa föreställningen, med paus inkluderat, får man se Sanna Jokinen som en utmärkt Emil. Sprallig, busig och full i hyss – precis som Emil ska vara. Miranda Broström spelar Emils lillasyster Ida minst lika bra och vilken sångröst hon har. Det var en hel del tårfyllda ögon i publiken när hon framförde Idas sommarvisa.

Klassiskt

Under föreställningen får publiken följa med på klassiska berättelser om Emil i Lönneberga. Bland annat får man se när han fastnar med huvudet i soppskålen så att han tvingas åka till doktorn i Mariannelund, man får se hur han hissar upp Ida i flaggstången och givetvis får man följa med när hela familjen besöker marknaden i Vimmerby.

Det bjuds även på tips hur man bäst drar ut en tand när pigan Lina har sådan fruktansvärd tandvärk.

Bra insatser

Lina spelas för övrigt av Iréne Blank som gör en riktigt bra insats skådespelarmässigt, men kanske framför allt sångmässigt. Hon står för en hel del av sången i årets sommarteater och gör det riktigt bra. Linas älskade kärlek, och dräng, Alfred spelas av Martin Mossberg och även han gör, som alltid, en bra insats på scenen. Rutinerade Lena Hultin spelar Krösa-Maja och behöver egentligen inte nämnas mer än så då hon aldrig gör publiken besviken.

Oscar Eklund gör rollen som Emils pappa Anton bra och en som är värd att nämnas lite extra är Emma Karlsson som växer för varje roll hon gör på scenen. I årets sommarteater spelar hon mamma Alma och gör absolut inte bort sig.

Perfekt spelplats

Regissören Öivind Åsberg har än en gång lyckats att hitta rätt person till rätt roll och det finns egentligen ingenting att klaga på när det gäller årets uppsättning av Emil i Lönneberga. Det är en rolig pjäs där man känner igen de klassiska berättelserna om den blonda lilla busige pojken Emil. Miljön vid hembygdsgården i Kristinehamn känns dessutom klockren.

För att sammanfatta det hela blev det en minst sagt lyckad premiärföreställning för skådespelarna i årets sommarteater. Och den är absolut värd att gå och se. Ni kommer inte att ångra er.

Det var länge oklart om det, på grund av regnet, skulle gå att genomföra lördagens premiär av Emil i Lönneberga som är årets sommarteater. Vädret gav dock med sig och Lekaresällskapet kunde framför premiären av den tjugonde sommarteatern som planerat. Och inte heller publiken svek skådespelarna.

Under den drygt två timmar långa föreställningen, med paus inkluderat, får man se Sanna Jokinen som en utmärkt Emil. Sprallig, busig och full i hyss – precis som Emil ska vara. Miranda Broström spelar Emils lillasyster Ida minst lika bra och vilken sångröst hon har. Det var en hel del tårfyllda ögon i publiken när hon framförde Idas sommarvisa.

Klassiskt

Under föreställningen får publiken följa med på klassiska berättelser om Emil i Lönneberga. Bland annat får man se när han fastnar med huvudet i soppskålen så att han tvingas åka till doktorn i Mariannelund, man får se hur han hissar upp Ida i flaggstången och givetvis får man följa med när hela familjen besöker marknaden i Vimmerby.

Det bjuds även på tips hur man bäst drar ut en tand när pigan Lina har sådan fruktansvärd tandvärk.

Bra insatser

Lina spelas för övrigt av Iréne Blank som gör en riktigt bra insats skådespelarmässigt, men kanske framför allt sångmässigt. Hon står för en hel del av sången i årets sommarteater och gör det riktigt bra. Linas älskade kärlek, och dräng, Alfred spelas av Martin Mossberg och även han gör, som alltid, en bra insats på scenen. Rutinerade Lena Hultin spelar Krösa-Maja och behöver egentligen inte nämnas mer än så då hon aldrig gör publiken besviken.

Oscar Eklund gör rollen som Emils pappa Anton bra och en som är värd att nämnas lite extra är Emma Karlsson som växer för varje roll hon gör på scenen. I årets sommarteater spelar hon mamma Alma och gör absolut inte bort sig.

Perfekt spelplats

Regissören Öivind Åsberg har än en gång lyckats att hitta rätt person till rätt roll och det finns egentligen ingenting att klaga på när det gäller årets uppsättning av Emil i Lönneberga. Det är en rolig pjäs där man känner igen de klassiska berättelserna om den blonda lilla busige pojken Emil. Miljön vid hembygdsgården i Kristinehamn känns dessutom klockren.

För att sammanfatta det hela blev det en minst sagt lyckad premiärföreställning för skådespelarna i årets sommarteater. Och den är absolut värd att gå och se. Ni kommer inte att ångra er.

  • Jessica Lundevall