2016-07-01 16:19

2016-07-01 16:19

Trotsade regnet för festdag

SKÄRGÅRDEN: Fiskdammen gjorde succé

Svenska kyrkans öppna förskola höll sommarfest ute vid sommarhemmet i skärgården under fredagen.

Trots att det regnade från och till under dagen var det många familjer som tog sig ut till den öppna förskolan. Svenska kyrkans pedagoger Helena Mårgård och Sara Bjerkander var positivt överraskade över antalet besökare.

– Det var ungefär 25 anmälda men det dök upp fler än så trots vädret. Jag trodde inte att vi skulle bli så många men föräldrarna klär på sina barn ordentligt. Det är ju det här som är riktig svensk sommar, säger Sara Bjerkander.

Barn i blandade åldrar fick en dag fylld av fika, lek, femkamp, sångstund och fiskdamm. Fiskdammen blev populär, det bildades fort en kö av barn som ville pröva fiskelyckan.

Sommarfesten anordnades som en avslutning på juni månads aktiviteter och öppettider på den öppna förskolan. Under juli kommer verksamheten att vara öppen vid Café Pärlan en dag i veckan.

Trots att det regnade från och till under dagen var det många familjer som tog sig ut till den öppna förskolan. Svenska kyrkans pedagoger Helena Mårgård och Sara Bjerkander var positivt överraskade över antalet besökare.

– Det var ungefär 25 anmälda men det dök upp fler än så trots vädret. Jag trodde inte att vi skulle bli så många men föräldrarna klär på sina barn ordentligt. Det är ju det här som är riktig svensk sommar, säger Sara Bjerkander.

Barn i blandade åldrar fick en dag fylld av fika, lek, femkamp, sångstund och fiskdamm. Fiskdammen blev populär, det bildades fort en kö av barn som ville pröva fiskelyckan.

Sommarfesten anordnades som en avslutning på juni månads aktiviteter och öppettider på den öppna förskolan. Under juli kommer verksamheten att vara öppen vid Café Pärlan en dag i veckan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.