2016-06-21 17:06

2016-06-21 17:06

Klädtjuv dömd till utvisning

KRISTINEHAMN

För någon månad sedan blev en 30-årig man, medborgare i Litauen, villkorligt frigiven från fängelset i Karlskoga där han avtjänat ett straff för stöld och snatteri.

Han for till Kristinehamn där han först söp under några dagar innan han gick in i en klädbutik i staden och stal en skinnjacka och fem tröjor. Han har tidigare vid flera tillfällen dömts till fängelse för stöld och snatteri i både Litauen, Sverige och Tyskland.

Nu har Värmlands tingsrätt dömt honom till fängelse i två månader. Därefter ska han utvisas till sitt hemland och han får inte återkomma till Sverige förrän efter fem år. Överträder han detta förbud riskerar han på nytt fängelse, då i upp till ett år. 30-åringen ska också betala skadestånd till butiken med 3 587 kronor.

Han for till Kristinehamn där han först söp under några dagar innan han gick in i en klädbutik i staden och stal en skinnjacka och fem tröjor. Han har tidigare vid flera tillfällen dömts till fängelse för stöld och snatteri i både Litauen, Sverige och Tyskland.

Nu har Värmlands tingsrätt dömt honom till fängelse i två månader. Därefter ska han utvisas till sitt hemland och han får inte återkomma till Sverige förrän efter fem år. Överträder han detta förbud riskerar han på nytt fängelse, då i upp till ett år. 30-åringen ska också betala skadestånd till butiken med 3 587 kronor.