2016-06-20 06:00

2016-06-20 06:00

De sommarjobbar som musikanter

MUSIK: Ett annorlunda sommarjobb

Vissa ungdomar krattar och rensar ogräs, medan andra spelar musik och underhåller. Kristinehamns kommun har anställt fyra ungdomar som sommarmusikanter.

Sommarlovet har börjat, men för Jonathan Hjeltman, Erik Abrahamsson, Frida Jokinen och Elin Pettersson innebär det ännu inte några långa sovmorgnar. De har fått sommarjobb som kommunens sommarmusikanter och hela förra veckan övade de på det låtmaterial som de nu ska ge sig ut och spela.

Repeterar

Gruppen har satts samman för det här jobbet, men ungdomarna kände till varandra sedan tidigare och några av dem har spelat ihop förut. Mycket av det låtmaterial som de ska spela är däremot helt nytt och de har ägnat många timmar åt att repetera.

Frida Jokinen berättar att det kommer att bli en blandning av gamla välkända klassiker och lite nyare mindre känt material. Några exempel på låtar som gruppen tränat in är Björn Afzelius ”Sång till friheten” och Creedence clearwater revivals ”Who will stop the rain”.

Vad tycker ni om att sommarjobba som musiker?

– Det är kul att få göra något som man gillar i stället för att rensa ogräs, säger Erik med ett skratt.

Gruppen kommer att spela på allt från äldreboenden till olika arrangemang i kommunen. Det kommer att vara mellan två och tre spelningar per dag.

Boka spelning

Den första spelningen blir på äldreboendet Skogshyddan i Björneborg samt i gästhamnen i dag, måndag. Det går också att boka en spelning med ungdomarna via musikskolan.

Sommarlovet har börjat, men för Jonathan Hjeltman, Erik Abrahamsson, Frida Jokinen och Elin Pettersson innebär det ännu inte några långa sovmorgnar. De har fått sommarjobb som kommunens sommarmusikanter och hela förra veckan övade de på det låtmaterial som de nu ska ge sig ut och spela.

Repeterar

Gruppen har satts samman för det här jobbet, men ungdomarna kände till varandra sedan tidigare och några av dem har spelat ihop förut. Mycket av det låtmaterial som de ska spela är däremot helt nytt och de har ägnat många timmar åt att repetera.

Frida Jokinen berättar att det kommer att bli en blandning av gamla välkända klassiker och lite nyare mindre känt material. Några exempel på låtar som gruppen tränat in är Björn Afzelius ”Sång till friheten” och Creedence clearwater revivals ”Who will stop the rain”.

Vad tycker ni om att sommarjobba som musiker?

– Det är kul att få göra något som man gillar i stället för att rensa ogräs, säger Erik med ett skratt.

Gruppen kommer att spela på allt från äldreboenden till olika arrangemang i kommunen. Det kommer att vara mellan två och tre spelningar per dag.

Boka spelning

Den första spelningen blir på äldreboendet Skogshyddan i Björneborg samt i gästhamnen i dag, måndag. Det går också att boka en spelning med ungdomarna via musikskolan.