2016-06-13 06:00

2016-06-13 06:00

Minsta gästernas hotell

MILJÖ: Elever gjorde krypin åt kryp

Vassrör, mossa, träbitar och små plastformar med vatten. Det är några av beståndsdelarna när eleverna på fritidshemmen på Hacklehemsskolan har gjort ett eget insektshotell.

Under pampiga former klipps det band och insektshotellet förklaras invigt. Barnen på fritidshemmen har tillsammans skapat möjligheter för kryp av olika slag att hitta ställen att övernatta eller bygga bon.

– Vi hoppas att det flyttar in humlor, myror och andra insekter, säger Linda Pettersson som jobbar på fritids.

I grunden är hon miljövetare och det kommer eleverna till godo. Barnen har konstruerat olika platser som ska passa för kryp av olika slag. Förutom att de har konstruerat grejer så har barnen även fått ta reda på olika saker om insekter.

Linda Pettersson förklarar att en del barn har varit väldigt engagerade.

– Fast vissa spelar hellre fotboll, skrattar hon.

Barnen går runt och tittar på alla små ”hotellrummen” som sitter uppe i träd och på marken. En del barn passar på att klättra upp i träden för att se bättre, eller bara för att det är kul att klättra. Här och där finns plastformar med vatten och några stenar utställda. Barnen kallar formarna för pooler där insekterna kan få vatten.

– Det har varit spännande att se elevernas arbete från start till mål, säger Linda Pettersson och utlovar en fortsättning på miljötemat i höst när barnen kommer tillbaka efter sommaren.

Till dess får de se om det kommer många gäster för att checka in på hotellet.

Under pampiga former klipps det band och insektshotellet förklaras invigt. Barnen på fritidshemmen har tillsammans skapat möjligheter för kryp av olika slag att hitta ställen att övernatta eller bygga bon.

– Vi hoppas att det flyttar in humlor, myror och andra insekter, säger Linda Pettersson som jobbar på fritids.

I grunden är hon miljövetare och det kommer eleverna till godo. Barnen har konstruerat olika platser som ska passa för kryp av olika slag. Förutom att de har konstruerat grejer så har barnen även fått ta reda på olika saker om insekter.

Linda Pettersson förklarar att en del barn har varit väldigt engagerade.

– Fast vissa spelar hellre fotboll, skrattar hon.

Barnen går runt och tittar på alla små ”hotellrummen” som sitter uppe i träd och på marken. En del barn passar på att klättra upp i träden för att se bättre, eller bara för att det är kul att klättra. Här och där finns plastformar med vatten och några stenar utställda. Barnen kallar formarna för pooler där insekterna kan få vatten.

– Det har varit spännande att se elevernas arbete från start till mål, säger Linda Pettersson och utlovar en fortsättning på miljötemat i höst när barnen kommer tillbaka efter sommaren.

Till dess får de se om det kommer många gäster för att checka in på hotellet.