2016-06-02 16:18

2016-06-02 17:53

Skymningens badplats invigdes

KRISTINEHAMN: Mats Hahne (M) och Krister Nyström (S) tog första doppet

Med bandklippning och ett uppfriskande dopp i det blå har Skymningens badplats invigts av Krister Nyström (S) och Mats Hahne (M), ordförande och vice ordförande i tekniska nämnden. Badplatsen har utökats, tillgänglighetsanpassats och fått en rejäl uppfräschning.

Arbetet med badplatsen påbörjades i höstas och sedan dess har det hänt väldigt mycket. Badplatsen har bland annat fått ett omklädningsrum med stort soldäck på taket. I byggnaden är det så småningom också tänkt att bli toalett, men innan det är klart kommer mobila toaletter att ställas på stranden. En av dessa kommer att vara tillgänglighetsanpassad.

Andreas Rudsvik, chef för tekniska förvaltningen, är glad att badplatsen nu är färdig för nyinvigning. Även om en del arbete kvarstår är han mycket nöjd med resultatet. Han berättar att man bland annat har muddrat och förlängt stranden med cirka 50 meter. Vass har rensats bort och ny sand har lagts ut.

– Det är även en stor förbättring vad gäller miljön. Det finns mycket mer sittplatser där man kan äta, fika och ha uppsyn över barnen, säger han.

Ovanför stranden finns en stor läktare med gott om plats för både picknick och solbad.

Andreas Rudsvik förklarar att det även finns ytterligare planer.

– Vi har byggt det här för kristinehamnarna, så vi får se vilka behov som finns. Det kommer att bli toalett i alla fall, det vet vi. Sen kanske man vill ha vattentillförsel för att kunna fylla på vattenflaskor eller ha dusch. Men det är sådant vi får titta på allt eftersom.

Utformningen av badplatsen är tillgänglighetsanpassad med hårdgjorda ramper som ger tillträde till det nya bryggdäcket och en väg ner med mindre lutning för att rullstolsburna ska kunna komma ner till stranden.

– Vi tittar också på om vi kan hitta en ramp för att öka tillgängligheten. Det är väldigt brant och djupt här, så vi måste hitta en bra lösning, förklarar Andreas Rudsvik.

Blir det något hopptorn?

– Nej, det är inte aktuellt. Det är för mycket säkerhetsaspekter för hopptorn, så det har vi inte möjlighet till. Man får inte dyka från den nya bryggan, men man kan hoppa från den, säger Andreas Rudsvik.

Arbetet med badplatsen påbörjades i höstas och sedan dess har det hänt väldigt mycket. Badplatsen har bland annat fått ett omklädningsrum med stort soldäck på taket. I byggnaden är det så småningom också tänkt att bli toalett, men innan det är klart kommer mobila toaletter att ställas på stranden. En av dessa kommer att vara tillgänglighetsanpassad.

Andreas Rudsvik, chef för tekniska förvaltningen, är glad att badplatsen nu är färdig för nyinvigning. Även om en del arbete kvarstår är han mycket nöjd med resultatet. Han berättar att man bland annat har muddrat och förlängt stranden med cirka 50 meter. Vass har rensats bort och ny sand har lagts ut.

– Det är även en stor förbättring vad gäller miljön. Det finns mycket mer sittplatser där man kan äta, fika och ha uppsyn över barnen, säger han.

Ovanför stranden finns en stor läktare med gott om plats för både picknick och solbad.

Andreas Rudsvik förklarar att det även finns ytterligare planer.

– Vi har byggt det här för kristinehamnarna, så vi får se vilka behov som finns. Det kommer att bli toalett i alla fall, det vet vi. Sen kanske man vill ha vattentillförsel för att kunna fylla på vattenflaskor eller ha dusch. Men det är sådant vi får titta på allt eftersom.

Utformningen av badplatsen är tillgänglighetsanpassad med hårdgjorda ramper som ger tillträde till det nya bryggdäcket och en väg ner med mindre lutning för att rullstolsburna ska kunna komma ner till stranden.

– Vi tittar också på om vi kan hitta en ramp för att öka tillgängligheten. Det är väldigt brant och djupt här, så vi måste hitta en bra lösning, förklarar Andreas Rudsvik.

Blir det något hopptorn?

– Nej, det är inte aktuellt. Det är för mycket säkerhetsaspekter för hopptorn, så det har vi inte möjlighet till. Man får inte dyka från den nya bryggan, men man kan hoppa från den, säger Andreas Rudsvik.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.