2016-05-31 17:10

2016-05-31 17:10

Sista teatern ihop för elever

DRAMA: Sätter upp pjäs av Jonas Gardell

På torsdagen är det premiär för estettreornas uppsättning av Jonas Gardells pjäs Människor i solen. Det blir deras sista produktion tillsammans innan studenten.

Två olyckliga par, en gammal dam och en autistisk flicka. Dysfunktionella människor som tillbringar några timmar tillsammans på en camping under midsommar. Det är dags för teatereleverna på estetprogrammets tredje år att sätta upp sin allra sista föreställning tillsammans. De har valt Jonas Gardells pjäs Människor i solen.

Martin Mossberg, Julia Johansson, Dana Jansson, Matilda Niklasson och Erik Nilsson repeterar för fullt inför premiären. I den tysta rollen som barnet kommer åskådarna att se Emma Pollack, en nog så viktig roll trots bristen på repliker.

Eleverna letade efter ett manus som kunde passa med antal roller och valet föll på Gardells Människor i solen. Under sitt första år på gymnasiet spelade de hans pjäs Mormor gråter och de fastnade för Människor i solen.

– Den är rolig men har ett djup, förklarar Julia Johansson.

Det förekommer en del bibelreferenser men även anspelningar på aktuella händelser. Eftersom pjäsen hade urpremiär 1997 har dessa uppdaterats för att det ska blir aktuellt.

Totalt kommer det att bli fyra föreställningar. Två skolföreställningar och två för allmänheten. På den öppna föreställningen under fredagen kommer pjäsen att spelas i anslutning till musikelevernas avslutningskonsert.

Martin Mossberg, som spelar en av rollerna, förklarar att det är lite bitterljuvt att sluta. Han menar att det är skönt att vara klar med gymnasiet men de har varit en grupp länge.

Två olyckliga par, en gammal dam och en autistisk flicka. Dysfunktionella människor som tillbringar några timmar tillsammans på en camping under midsommar. Det är dags för teatereleverna på estetprogrammets tredje år att sätta upp sin allra sista föreställning tillsammans. De har valt Jonas Gardells pjäs Människor i solen.

Martin Mossberg, Julia Johansson, Dana Jansson, Matilda Niklasson och Erik Nilsson repeterar för fullt inför premiären. I den tysta rollen som barnet kommer åskådarna att se Emma Pollack, en nog så viktig roll trots bristen på repliker.

Eleverna letade efter ett manus som kunde passa med antal roller och valet föll på Gardells Människor i solen. Under sitt första år på gymnasiet spelade de hans pjäs Mormor gråter och de fastnade för Människor i solen.

– Den är rolig men har ett djup, förklarar Julia Johansson.

Det förekommer en del bibelreferenser men även anspelningar på aktuella händelser. Eftersom pjäsen hade urpremiär 1997 har dessa uppdaterats för att det ska blir aktuellt.

Totalt kommer det att bli fyra föreställningar. Två skolföreställningar och två för allmänheten. På den öppna föreställningen under fredagen kommer pjäsen att spelas i anslutning till musikelevernas avslutningskonsert.

Martin Mossberg, som spelar en av rollerna, förklarar att det är lite bitterljuvt att sluta. Han menar att det är skönt att vara klar med gymnasiet men de har varit en grupp länge.