2016-05-23 16:42

2016-05-23 16:42

Kommunen får rätt i rätten

DOM: Är inte skadeståndsskyldig i Stattvist

Hovrätten för västra Sverige fastställer tingsrättens dom i tvisten mellan Kristinehamns kommun och Pinnarp Trading AB.

Ännu ett kapitel kan avslutas i den segdragna historien om Statt. Detta då hovrätten inte finner någon anledning till att ändra på tingsrättens dom från december 2014. Då konstaterades att kommunen som fastighetsägare inte har begått något fel gentemot Pinnarp Trading som tidigare drev Statt i Kristinehamn.

Tvisten har sin grund i att kommunen 2012 sade upp hyresavtalet med Pinnarp Trading. Anledningen var att Pinnarp Trading inte ansåg de nya villkoren vara skäliga. Eftersom företaget inte fick någon förlängning av avtalet ansåg man att kommunen skulle ersätta de förluster Pinnarp Trading led på grund av detta.

Tingsrätten ogillade ärendet och dömde Pinnarp Trading att betala kommunens rättegångskostnader på 166 000 kronor.

Inte heller hovrätten finner att kommunen ska ha begått några fel och fastställer därmed tingsrättens dom. Dessutom ska Pinnarp Trading betala kommunens rättegångskostnader i hovrätten, 71 200 kronor.

Domen kan överklagas till Högsta domstolen.

Ännu ett kapitel kan avslutas i den segdragna historien om Statt. Detta då hovrätten inte finner någon anledning till att ändra på tingsrättens dom från december 2014. Då konstaterades att kommunen som fastighetsägare inte har begått något fel gentemot Pinnarp Trading som tidigare drev Statt i Kristinehamn.

Tvisten har sin grund i att kommunen 2012 sade upp hyresavtalet med Pinnarp Trading. Anledningen var att Pinnarp Trading inte ansåg de nya villkoren vara skäliga. Eftersom företaget inte fick någon förlängning av avtalet ansåg man att kommunen skulle ersätta de förluster Pinnarp Trading led på grund av detta.

Tingsrätten ogillade ärendet och dömde Pinnarp Trading att betala kommunens rättegångskostnader på 166 000 kronor.

Inte heller hovrätten finner att kommunen ska ha begått några fel och fastställer därmed tingsrättens dom. Dessutom ska Pinnarp Trading betala kommunens rättegångskostnader i hovrätten, 71 200 kronor.

Domen kan överklagas till Högsta domstolen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.