2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

Får och kycklingar lockade besökare

VIKE: Öppet hus på gårdar som är med i Grön arena

2010 startade Grön Arena, under lördagen var det öppet hus hos de gårdar i Värmland som är med i föreningen. Besökarna fick uppleva fårsläpp och se alldeles nykläckta kycklingar.

Räntans gård söder om Kristinehamn drivs av Göran och Linnea Kihlström och deras dotter Elin Gustavsson. Förutom skogsbruket finns här djur som får och höns. De har ett avtal med socialförvaltningen i Kristinehamn och har fyra platser där deltagare får komma och träffa djur, syssla med hantverk i snickarboden eller vävstugan och växtodling.

– Det är säsongsbetonat, förklarar Göran Kihlström.

Grön arena är en förening med sju gårdar i Värmland och under lördagen öppnade de för allmänheten.

– Vi visar verksamheten så att folk får se vad det är.

Under dagen fick besökarna se alldeles nykläckta kycklingar, när NKP hälsade på var den yngsta bara en kvart gammal. Det bjöds även på fårsläpp. Göran Kihlström lockade fåren med hjälp av pellets. De lite äldre sprang entusiastiskt ut i hagen och gjorde vilda krumsprång. En grupp lamm var mer försiktiga och lät sig inte luras med ut i hagen utan vidare. Till slut tog dock nyfikenheten överhanden.

Vad betyder verksamheten för deltagarna?

– Jag tror att den betyder väldigt mycket, säger Göran Kihlström.

Räntans gård söder om Kristinehamn drivs av Göran och Linnea Kihlström och deras dotter Elin Gustavsson. Förutom skogsbruket finns här djur som får och höns. De har ett avtal med socialförvaltningen i Kristinehamn och har fyra platser där deltagare får komma och träffa djur, syssla med hantverk i snickarboden eller vävstugan och växtodling.

– Det är säsongsbetonat, förklarar Göran Kihlström.

Grön arena är en förening med sju gårdar i Värmland och under lördagen öppnade de för allmänheten.

– Vi visar verksamheten så att folk får se vad det är.

Under dagen fick besökarna se alldeles nykläckta kycklingar, när NKP hälsade på var den yngsta bara en kvart gammal. Det bjöds även på fårsläpp. Göran Kihlström lockade fåren med hjälp av pellets. De lite äldre sprang entusiastiskt ut i hagen och gjorde vilda krumsprång. En grupp lamm var mer försiktiga och lät sig inte luras med ut i hagen utan vidare. Till slut tog dock nyfikenheten överhanden.

Vad betyder verksamheten för deltagarna?

– Jag tror att den betyder väldigt mycket, säger Göran Kihlström.