2016-05-23 16:56

2016-05-23 16:56

De gör upp i tv-studion

TV-PROGRAM: Redo för att tävla i retorik

Hellre rätt-o-rik än fel-o-fattig? Klass 5B på Södermalmsskolan har varit i tv-huset i Stockholm för att göra upp om vilka åtta klasser som ska göra upp i nästa säsongs upplaga av Retorikmatchen.

I höst får vi veta vilka klasser som går vidare i kampen om vilka sjätteklassare som har det mest välsmorda munlädret. I torsdags var det uttagning och tio klasser från Kiruna i norr till Höllviken i söder deltog.

Programledare för tävlingarna är Nassim Al Fakir, ett välkänt ansikte för de som tittat på Barnkanalen där han har arbetat med program som Bolibompa, Vi i femman och Lilla Melodifestivalen. Han har även tävlat i Let's dance.

Sima Hassani och Carl-Anton Lindqvist representerade Kristinehamn tillsammans med reserven Angelina Warnqvist.

– Vi är otroligt stolta över vår insats, säger barnen.

Det var mycket nerver, många skratt och fullt fokus intygar en väldigt stolt Anders Eriksson som är klassföreståndare.

Efter en hel dags tävlingar stod det klar vilka åtta klasser som går vidare och vilka som har tävlat färdigt.

I höst får vi veta vilka klasser som går vidare i kampen om vilka sjätteklassare som har det mest välsmorda munlädret. I torsdags var det uttagning och tio klasser från Kiruna i norr till Höllviken i söder deltog.

Programledare för tävlingarna är Nassim Al Fakir, ett välkänt ansikte för de som tittat på Barnkanalen där han har arbetat med program som Bolibompa, Vi i femman och Lilla Melodifestivalen. Han har även tävlat i Let's dance.

Sima Hassani och Carl-Anton Lindqvist representerade Kristinehamn tillsammans med reserven Angelina Warnqvist.

– Vi är otroligt stolta över vår insats, säger barnen.

Det var mycket nerver, många skratt och fullt fokus intygar en väldigt stolt Anders Eriksson som är klassföreståndare.

Efter en hel dags tävlingar stod det klar vilka åtta klasser som går vidare och vilka som har tävlat färdigt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.