2016-05-22 16:04

2016-05-22 16:04

Laget som cyklar för livet

KYRKSTEN: Team Rynkeby samlar in pengar till Barncancerfonden

Vägen från Värmland till Paris är lång. Men vägen är ännu längre för en familj vars barn drabbas av cancer. Cyklisterna i Team Rynkeby ska ta sig ända till Frankrikes huvudstad och målet är att samla in så mycket pengar till Barncancerfonden som möjligt.

I Sverige finns elva lag i Team Rynkeby. Värmlands är nytt för i år. Just nu ligger de i hårdträning inför sommarens tur till Paris. De kommer att åka till Göteborg där färjan tar dem till Kiel i Tyskland. De kommer att tillryggalägga 120 mil under en vecka innan de sluter upp med de andra lagen för att rulla in mot Eiffeltornet. Det som började som en rolig grej 2002 har kommit att bli en av de stora bidragsgivarna till Barncancerfonden. Värmlands lag består av cirka 40 personer. Drygt hälften är cyklister och resten jobbar med markservice på olika sätt.

– I laget finns allt från nybörjare till elit, säger Lotti Strömberg som sitter i depåtältet och väntar in cyklisterna.

Dagens träningsrunda går från Karlstad till Kyrksten via Kristinehamn och sedan tillbaka igen, en nätt liten tur på 15,5 mil. Att de åker just hit är ingen slump. Barnen i närliggande Bjurtjärns skola var med i skolloppet där de samlade in drygt 35 000 kronor en bedrift om man tänker på att de var knappt 70 elever.

Laget ville göra något för barnen och förlade en träningsrunda hit och vid depån fick barnen fika. Dessutom bjöd cyklisterna på en liken dansuppvisning.

Dick Söderberg är kapten för laget och Stefan Hedling är road captain, det är alltså han som har ordning på rutten. De öser beröm över barnen i Bjurtjärn. De menar att de var engagerade och verkligen ansträngde sig.

– Vi ville ge något tillbaka. Att bjuda på bullkalas var det minsta vi kan göra, säger Stefan Hedling och förklarar att den lokala Icahandlaren ställer upp och sponsrar med fikabröd och saft.

Hur var det att cykla vägen mellan Kristinehamn och Kyrksten?

– Det var perfekt väg, säger Dick Söderberg.

– Det är kuperat och böljande och väldigt varierat. Känslan blir att det går fortare än vad det gör. Det blir roligare, säger Stefan Hedling.

I Sverige finns elva lag i Team Rynkeby. Värmlands är nytt för i år. Just nu ligger de i hårdträning inför sommarens tur till Paris. De kommer att åka till Göteborg där färjan tar dem till Kiel i Tyskland. De kommer att tillryggalägga 120 mil under en vecka innan de sluter upp med de andra lagen för att rulla in mot Eiffeltornet. Det som började som en rolig grej 2002 har kommit att bli en av de stora bidragsgivarna till Barncancerfonden. Värmlands lag består av cirka 40 personer. Drygt hälften är cyklister och resten jobbar med markservice på olika sätt.

– I laget finns allt från nybörjare till elit, säger Lotti Strömberg som sitter i depåtältet och väntar in cyklisterna.

Dagens träningsrunda går från Karlstad till Kyrksten via Kristinehamn och sedan tillbaka igen, en nätt liten tur på 15,5 mil. Att de åker just hit är ingen slump. Barnen i närliggande Bjurtjärns skola var med i skolloppet där de samlade in drygt 35 000 kronor en bedrift om man tänker på att de var knappt 70 elever.

Laget ville göra något för barnen och förlade en träningsrunda hit och vid depån fick barnen fika. Dessutom bjöd cyklisterna på en liken dansuppvisning.

Dick Söderberg är kapten för laget och Stefan Hedling är road captain, det är alltså han som har ordning på rutten. De öser beröm över barnen i Bjurtjärn. De menar att de var engagerade och verkligen ansträngde sig.

– Vi ville ge något tillbaka. Att bjuda på bullkalas var det minsta vi kan göra, säger Stefan Hedling och förklarar att den lokala Icahandlaren ställer upp och sponsrar med fikabröd och saft.

Hur var det att cykla vägen mellan Kristinehamn och Kyrksten?

– Det var perfekt väg, säger Dick Söderberg.

– Det är kuperat och böljande och väldigt varierat. Känslan blir att det går fortare än vad det gör. Det blir roligare, säger Stefan Hedling.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.