2016-05-13 06:00

2016-05-13 06:00

Stadshotellets nya kökschef

STATT: Erfaren kock tar över köksansvaret

Sedan drygt en vecka tillbaka är Juha Lipponen kökschef på Statt. Snart presenteras hans nya meny.

Rekryteringen gick fort. För tre veckor sedan blev Juha Lipponen uppringd av Patrik Ekman som erbjöd honom jobbet. Han tog chansen.

Lipponen har komponerat ihop en ny meny som han hoppas att kristinehamnarna kommer att uppskatta.

– Kristinehamnarna är lite speciella när det kommer till att gå ut och äta. Den nya menyn är anpassad efter det och den blir inte så komplicerad. Menyn är lite Väner-inspirerad och kommer att innehålla ganska mycket fisk och skaldjur. Det kommer att bli jättebra, säger han.

Juha Lipponen är uppvuxen i Björneborg. Han har arbetat inom restaurangbranschen i ungefär 20 år. Det började i åttonde klass, när han hade praktik på restaurangen Matlaget Lilla Blå som låg i Kristinehamns centrum.

Efter det har han bland annat jobbat som kock, servitör, bartender och diskare, både i Kristinehamn, Göteborg och Stockholm. Han lärde känna Patrik Ekman år 2011. Då köpte han Ekmans dåvarande restaurang Nya Matlaget som låg vid HK Center. Lipponen drev Nya Matlaget i två och ett halvt år innan han sålde stället för att inte bli utbränd.

Sedan har han jobbat som undersköterska i Kristinehamn. Fram till nu, när han alltså tar över ansvaret i köket på Statt.

– Jag är jättetaggad. Jag har bra arbetskamrater och allt känns kul, säger Juha Lipponen.

Rekryteringen gick fort. För tre veckor sedan blev Juha Lipponen uppringd av Patrik Ekman som erbjöd honom jobbet. Han tog chansen.

Lipponen har komponerat ihop en ny meny som han hoppas att kristinehamnarna kommer att uppskatta.

– Kristinehamnarna är lite speciella när det kommer till att gå ut och äta. Den nya menyn är anpassad efter det och den blir inte så komplicerad. Menyn är lite Väner-inspirerad och kommer att innehålla ganska mycket fisk och skaldjur. Det kommer att bli jättebra, säger han.

Juha Lipponen är uppvuxen i Björneborg. Han har arbetat inom restaurangbranschen i ungefär 20 år. Det började i åttonde klass, när han hade praktik på restaurangen Matlaget Lilla Blå som låg i Kristinehamns centrum.

Efter det har han bland annat jobbat som kock, servitör, bartender och diskare, både i Kristinehamn, Göteborg och Stockholm. Han lärde känna Patrik Ekman år 2011. Då köpte han Ekmans dåvarande restaurang Nya Matlaget som låg vid HK Center. Lipponen drev Nya Matlaget i två och ett halvt år innan han sålde stället för att inte bli utbränd.

Sedan har han jobbat som undersköterska i Kristinehamn. Fram till nu, när han alltså tar över ansvaret i köket på Statt.

– Jag är jättetaggad. Jag har bra arbetskamrater och allt känns kul, säger Juha Lipponen.

  • Ingrid Ramberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.