2016-05-11 06:00

2016-05-11 06:00

Dans för allas lika värde

SKOLA: Fritidshemmens dag firades med lekar

Under tisdagen uppmärksammades fritidshemmens dag. Södermalmsskolans och Jakobsbergsskolans fritidshem firade dagen med lekar och dans.

Det är full fart i parken utanför Södermalmsskolan under tisdagseftermiddagen. Runt 200 barn har samlats på gräsmattan för att leka och ha roligt tillsammans. För första gången har Södermalmsskolan och Jakobsbergsskolans fritidshem ett stort gemensamt firande av dagen.

– Det är åtta fritidshem här totalt och vi har även bjudit in barn som är lediga att vara med. Varje fritidshem har ordnat en aktivitet och sedan får barnen rotera runt på stationerna, berättar fritidspedagog Sandra Fredriksson.

Dagen är mycket uppskattad bland barnen. De får göra allt från att hoppa säck och ha dragkamp till att rocka rockring och kasta prick. På programmet står också korvgrillning för att mätta hungriga magar.

Allas lika värde

Mikaela Löfgren, vikarierande fritidspedagog, berättar att hon länge haft en dröm om att göra en dans tillsammans med barnen. Idén väcktes redan när hon hörde låten ”Wavin' flag”, som blev inofficiell VM-låt 2010. Hon tyckte att texten i låten passade för att lyfta fram alla barns lika värde.

– Södermalmsskolan är en mångkulturell skola med många nya flyktingbarn. Dansen handlar om att hylla alla världens barn. Att man ska vara stolt över var man kommer ifrån och våga visa det, säger Mikaela Löfgren.

Målat flaggor

Barnen har fått måla flaggor som de viftar med under dansen. Barnen har själva fått välja vilket lands flagga de velat måla, enda kravet har varit att de ska ha någon form av koppling till det aktuella landet.

– Det kan vara ett land de kommer ifrån, ett land där deras mamma och pappa kommer ifrån, eller helt enkelt ett land de besökt under en semester, förklarar Mikaela Löfgren.

Resultatet är en härlig och sprudlande dans där barnen viftar med flaggor från all världens hörn.

Det är full fart i parken utanför Södermalmsskolan under tisdagseftermiddagen. Runt 200 barn har samlats på gräsmattan för att leka och ha roligt tillsammans. För första gången har Södermalmsskolan och Jakobsbergsskolans fritidshem ett stort gemensamt firande av dagen.

– Det är åtta fritidshem här totalt och vi har även bjudit in barn som är lediga att vara med. Varje fritidshem har ordnat en aktivitet och sedan får barnen rotera runt på stationerna, berättar fritidspedagog Sandra Fredriksson.

Dagen är mycket uppskattad bland barnen. De får göra allt från att hoppa säck och ha dragkamp till att rocka rockring och kasta prick. På programmet står också korvgrillning för att mätta hungriga magar.

Allas lika värde

Mikaela Löfgren, vikarierande fritidspedagog, berättar att hon länge haft en dröm om att göra en dans tillsammans med barnen. Idén väcktes redan när hon hörde låten ”Wavin' flag”, som blev inofficiell VM-låt 2010. Hon tyckte att texten i låten passade för att lyfta fram alla barns lika värde.

– Södermalmsskolan är en mångkulturell skola med många nya flyktingbarn. Dansen handlar om att hylla alla världens barn. Att man ska vara stolt över var man kommer ifrån och våga visa det, säger Mikaela Löfgren.

Målat flaggor

Barnen har fått måla flaggor som de viftar med under dansen. Barnen har själva fått välja vilket lands flagga de velat måla, enda kravet har varit att de ska ha någon form av koppling till det aktuella landet.

– Det kan vara ett land de kommer ifrån, ett land där deras mamma och pappa kommer ifrån, eller helt enkelt ett land de besökt under en semester, förklarar Mikaela Löfgren.

Resultatet är en härlig och sprudlande dans där barnen viftar med flaggor från all världens hörn.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.