2016-05-10 11:48

2016-05-10 11:48

Full fart i sommarparken

BJÖRNEBORG: Späckat program väntar

Efter vårens skivmässa flyttar det mesta av verksamheten inom Björneborgs Folkets hus och park från det förra till den senare. Redan nu har sommarens bilträffar börjat och på söndag är det loppmarknad.

Under sommarmånaderna är måndagskvällarna vikta åt bilträffar i parken. Det innebär att serveringen är öppen och alla som hyser ett bilintresse kan rulla in i parken för att umgås med likasinnade. Ett tämligen anspråkslöst, men uppskattat arrangemang som genomförs varje vecka från första maj till sista augusti med undantag för juli månad.

Däremellan genomförs en rad olika arrangemang som är mer eller mindre välbesökta. Först ut bland dessa är parkens egen loppmarknad som genomförs nu på söndag. Vad som är lite speciellt med den loppmarknaden är att det genomförs en auktion på de finaste varorna.

Lite mer traditionell loppmarknad blir det den 29 maj när det vankas bakluckeloppis. Utställare kan redan nu anmäla sitt intresse av att delta. Besökare kan vänta till den aktuella dagen med att bestämma sig om de vill åka dit eller inte.

Många vill se bilar

Ett av sommarens mest välbesökta evenemang är Björneborgsträffen som av tradition alltid genomförs lördagen innan midsommar. Sedan några år tillbaka har den underrubriken American Way och är bara öppen för amerikanska bilar. Då fylls parken av rock'n'roll och glittrande krom. Utställningsfordonen tävlar i sju olika klasser där publiken är med och utser det kanske mest prestigefyllda priset: Peoples choice.

Det är mycket bilar i parken under sommaren. Den 2 juli stannar Poker Road till i Björneborg. Det är landsvägens svar på båtarnas Poker Run, som ju har genomförts i Kristinehamn under flera år. I fjol deltog 130 bilar, så det finns en del att titta på.

Senare under eftermiddagen samma dag är det dags för det första av tre barn- och familjeprogram i parken. Det är musikalen Sagan om det lilla snabeldjuret. Helgen efter, men på söndagen, kommer Clowner utan gränser och ställer till med kalas i parken. Sommarens sista barn- och familjeprogram blir också en musikföreställning: Jagad av en T-Rex. Den framförs den 7 augusti.

Fokus på Europa

Dessförinnan ska Björneborgsträffen European Way hinnas med. Sista lördagen i juli är det dags för de europeiska bilarna att inta parken. Precis som i den amerikanska upplagan tävlas det i sju olika klasser. Sannolikheten att det dyker upp en och annan VW är stor, men två veckor senare är det enbart VW som är välkomna. Detta då VW-klubben har sin träff.

Sommarens sista evenemang, bortsett från de löpande måndagsträffarna, är squaredance. Den 20 augusti har Bear Dancers bokat parken för denna amerikanska dansform.

Under sommarmånaderna är måndagskvällarna vikta åt bilträffar i parken. Det innebär att serveringen är öppen och alla som hyser ett bilintresse kan rulla in i parken för att umgås med likasinnade. Ett tämligen anspråkslöst, men uppskattat arrangemang som genomförs varje vecka från första maj till sista augusti med undantag för juli månad.

Däremellan genomförs en rad olika arrangemang som är mer eller mindre välbesökta. Först ut bland dessa är parkens egen loppmarknad som genomförs nu på söndag. Vad som är lite speciellt med den loppmarknaden är att det genomförs en auktion på de finaste varorna.

Lite mer traditionell loppmarknad blir det den 29 maj när det vankas bakluckeloppis. Utställare kan redan nu anmäla sitt intresse av att delta. Besökare kan vänta till den aktuella dagen med att bestämma sig om de vill åka dit eller inte.

Många vill se bilar

Ett av sommarens mest välbesökta evenemang är Björneborgsträffen som av tradition alltid genomförs lördagen innan midsommar. Sedan några år tillbaka har den underrubriken American Way och är bara öppen för amerikanska bilar. Då fylls parken av rock'n'roll och glittrande krom. Utställningsfordonen tävlar i sju olika klasser där publiken är med och utser det kanske mest prestigefyllda priset: Peoples choice.

Det är mycket bilar i parken under sommaren. Den 2 juli stannar Poker Road till i Björneborg. Det är landsvägens svar på båtarnas Poker Run, som ju har genomförts i Kristinehamn under flera år. I fjol deltog 130 bilar, så det finns en del att titta på.

Senare under eftermiddagen samma dag är det dags för det första av tre barn- och familjeprogram i parken. Det är musikalen Sagan om det lilla snabeldjuret. Helgen efter, men på söndagen, kommer Clowner utan gränser och ställer till med kalas i parken. Sommarens sista barn- och familjeprogram blir också en musikföreställning: Jagad av en T-Rex. Den framförs den 7 augusti.

Fokus på Europa

Dessförinnan ska Björneborgsträffen European Way hinnas med. Sista lördagen i juli är det dags för de europeiska bilarna att inta parken. Precis som i den amerikanska upplagan tävlas det i sju olika klasser. Sannolikheten att det dyker upp en och annan VW är stor, men två veckor senare är det enbart VW som är välkomna. Detta då VW-klubben har sin träff.

Sommarens sista evenemang, bortsett från de löpande måndagsträffarna, är squaredance. Den 20 augusti har Bear Dancers bokat parken för denna amerikanska dansform.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.