2016-05-08 20:21

2016-05-08 20:21

Gemytlig stämning under öppet hus

KRISTINEHAMNS STADSBONDGÅRD: Många kom för att titta på djuren

I lördags bjöd Österviks rehab, stadsbondgården, in till öppet hus. Många gjorde en utflykt i det härliga vädret till Kristinehamns egen bondgård.

Solen står högt på himlen och värmer ovanligt mycket för att vara en dag i början av maj. En perfekt dag för stadsbondgården att hålla öppet hus med andra ord. Många har också tagit tillfället i akt att göra ett besök. Folk vimlar runt bland djuren och loppisborden. Både stora och små ser ut att ha trevligt.

En favorit bland barnen är hopptornet som är fyllt med mjuk halm. Här ringlar sig kön lång, många vill kasta sig ned i den gula bädden. Minstingarna kan också roa sig med att rida eller åka häst och vagn. Att åka i kärran bakom traktorn är också en omtyckt aktivitet. Vagnen fylls fort av glada barn och vuxna.

Trevligt

Det är också många som passar på att köpa något nygrillat eller ta en fika i solskenet. Syskonen Ville, Malva och Tuva Lindalen har fått med sig både mormor Birgitta Westman, gammelmormor Inger Sundling och farmor Margareta Lindalen till stadsbondgården. De har slagit sig ned vid ett av borden för att ta en fika mellan alla aktiviteter.

– Vi har det jättetrevligt, säger Margareta och får medhåll av de andra.

Se fler bilder på nkp.se

Solen står högt på himlen och värmer ovanligt mycket för att vara en dag i början av maj. En perfekt dag för stadsbondgården att hålla öppet hus med andra ord. Många har också tagit tillfället i akt att göra ett besök. Folk vimlar runt bland djuren och loppisborden. Både stora och små ser ut att ha trevligt.

En favorit bland barnen är hopptornet som är fyllt med mjuk halm. Här ringlar sig kön lång, många vill kasta sig ned i den gula bädden. Minstingarna kan också roa sig med att rida eller åka häst och vagn. Att åka i kärran bakom traktorn är också en omtyckt aktivitet. Vagnen fylls fort av glada barn och vuxna.

Trevligt

Det är också många som passar på att köpa något nygrillat eller ta en fika i solskenet. Syskonen Ville, Malva och Tuva Lindalen har fått med sig både mormor Birgitta Westman, gammelmormor Inger Sundling och farmor Margareta Lindalen till stadsbondgården. De har slagit sig ned vid ett av borden för att ta en fika mellan alla aktiviteter.

– Vi har det jättetrevligt, säger Margareta och får medhåll av de andra.

Se fler bilder på nkp.se