2016-05-06 06:00

2016-05-06 06:00

Det två idealen står i konflikt

Debatt: Se till de egna eller till alla

1. Medborgaridealet som utgår från att vårt eget samhälle först och främst måste fungera för de egna samhällsmedborgarna.

2. Solidaritetsidealet som inkluderar alla. I det begreppet ingår även villfarelsen att alla som behöver skydd kan få komma till Sverige.

Dessa två ideal står i konflikt till varandra. Det finns motsättningar i idealen precis som det finns i politiken.

I medborgaridealet har man uppfattningen att man först och främst ska se till sina egna därefter kan man hjälpa andra, de flesta länder tänker så. SVD 2 Maj -2016, Stadsmissionen varnar för en kraftig ökning av fattiga äldre, vissa har bara 1000 kronor till mat efter hyra. Är det ansvarsfullt att skaffa fler barn under tiden man är på flykt? BB i Karlskoga stänger sommaren 2016.

Det finns tre olika sätt att klara ökade utgifter 1. Låna 2. Dra ner på välfärden. 3. Öka skatten. Vi som bara har ett medborgarskap, inget land att återvända till måste tillsammans bestämma hur mycket migrationen får kosta. Långivare finns det gott om, det kommer alltid en ny generation att kräva återbetalning av.

En mätning av You Gov Vänstern 7.2 procent och Miljöpartiet 5.0 procent visar att röda och gröna vänstern backar, det bör avspegla sig i hur stort inflytande de får ha i politiken.

De som flytt har passerat en rad säkra länder.

Man har hävdat att FN:s barnkonvention gäller här för alla barn. Tanken var dock en helt annan, barnkonventionen är tänkt att på lång sikt så ska alla barn i hela världen få det bättre där de bor. Tiggare är här som turister, alltså inte som medborgare. De är turister i tre månader, deras barn gå inte gå i skola här. Vår socialförsäkringsminister, Annika Strandhäll, S, säger ”Barn ska inte lotsas runt tre månader i taget på varje skola runt om i Europa.”

Säpo har listat extremvänstern och islamister som det största hotet i samhället. En imam har enligt Sydsvenskan slagit fast att homosexuella aldrig kan accepteras av islam. Han har bland annat också gjort antisemitiska uttalanden - som att judar bakar bröd på människoblod. Källa SVT Nyheter 30/4 -16.

Utträde ur våra kyrkor vittnar om ett missnöje över att kyrkan ser mellan fingrarna när det kommer till dessa imamer och deras avsikter. Nalin Pekgul, menar att det finns islamister i varje parti. De moderata muslimer som anpassat sig till ett västerländskt leverne bör ta ställning. Ni kan bevisa att man som muslim klarar av att bo i en demokrati. Ta ställning emot de muslimer som är normbrytare. Alla muslimer vill väl inte döda armenier? Alla turkar slåss väl inte mot kurder? Alla muslimer är väl inte antisemiter? Accepterar ni homosexuella? Lämna kvar era konflikter i Mellanöstern.

islamister är djuptroende, de förespråkar att män och kvinnor åtskiljs på badhus (nio kommuner erbjuder det) kvinnor bär hijab, burka eller niqab. Hederskultur. De som kräver att skolan erbjuder halalkött eller skolor med islam som inriktning.

Mona Sahlin kritiserar kommuner för att det gömmer sig islamister i Sverige. Varje fri kvinna kan bära kort kjol eller shorts om hon vill. Några upprepningar av det som hände i Köln vill vi inte se i Kristinehamn i sommar. Skolan måste vara fri från religion och politik. Att vi aldrig ens tänker tanken på att servera halalslaktat kött i skolan. Alla ungdomar deltar i sexualundervisning. Religionsfriheten missbrukas.

Lågt i tak

1. Medborgaridealet som utgår från att vårt eget samhälle först och främst måste fungera för de egna samhällsmedborgarna.

2. Solidaritetsidealet som inkluderar alla. I det begreppet ingår även villfarelsen att alla som behöver skydd kan få komma till Sverige.

Dessa två ideal står i konflikt till varandra. Det finns motsättningar i idealen precis som det finns i politiken.

I medborgaridealet har man uppfattningen att man först och främst ska se till sina egna därefter kan man hjälpa andra, de flesta länder tänker så. SVD 2 Maj -2016, Stadsmissionen varnar för en kraftig ökning av fattiga äldre, vissa har bara 1000 kronor till mat efter hyra. Är det ansvarsfullt att skaffa fler barn under tiden man är på flykt? BB i Karlskoga stänger sommaren 2016.

Det finns tre olika sätt att klara ökade utgifter 1. Låna 2. Dra ner på välfärden. 3. Öka skatten. Vi som bara har ett medborgarskap, inget land att återvända till måste tillsammans bestämma hur mycket migrationen får kosta. Långivare finns det gott om, det kommer alltid en ny generation att kräva återbetalning av.

En mätning av You Gov Vänstern 7.2 procent och Miljöpartiet 5.0 procent visar att röda och gröna vänstern backar, det bör avspegla sig i hur stort inflytande de får ha i politiken.

De som flytt har passerat en rad säkra länder.

Man har hävdat att FN:s barnkonvention gäller här för alla barn. Tanken var dock en helt annan, barnkonventionen är tänkt att på lång sikt så ska alla barn i hela världen få det bättre där de bor. Tiggare är här som turister, alltså inte som medborgare. De är turister i tre månader, deras barn gå inte gå i skola här. Vår socialförsäkringsminister, Annika Strandhäll, S, säger ”Barn ska inte lotsas runt tre månader i taget på varje skola runt om i Europa.”

Säpo har listat extremvänstern och islamister som det största hotet i samhället. En imam har enligt Sydsvenskan slagit fast att homosexuella aldrig kan accepteras av islam. Han har bland annat också gjort antisemitiska uttalanden - som att judar bakar bröd på människoblod. Källa SVT Nyheter 30/4 -16.

Utträde ur våra kyrkor vittnar om ett missnöje över att kyrkan ser mellan fingrarna när det kommer till dessa imamer och deras avsikter. Nalin Pekgul, menar att det finns islamister i varje parti. De moderata muslimer som anpassat sig till ett västerländskt leverne bör ta ställning. Ni kan bevisa att man som muslim klarar av att bo i en demokrati. Ta ställning emot de muslimer som är normbrytare. Alla muslimer vill väl inte döda armenier? Alla turkar slåss väl inte mot kurder? Alla muslimer är väl inte antisemiter? Accepterar ni homosexuella? Lämna kvar era konflikter i Mellanöstern.

islamister är djuptroende, de förespråkar att män och kvinnor åtskiljs på badhus (nio kommuner erbjuder det) kvinnor bär hijab, burka eller niqab. Hederskultur. De som kräver att skolan erbjuder halalkött eller skolor med islam som inriktning.

Mona Sahlin kritiserar kommuner för att det gömmer sig islamister i Sverige. Varje fri kvinna kan bära kort kjol eller shorts om hon vill. Några upprepningar av det som hände i Köln vill vi inte se i Kristinehamn i sommar. Skolan måste vara fri från religion och politik. Att vi aldrig ens tänker tanken på att servera halalslaktat kött i skolan. Alla ungdomar deltar i sexualundervisning. Religionsfriheten missbrukas.

Lågt i tak