2016-05-05 17:22

2016-05-05 18:13

Tionde träffen med husbilsklubben

TURISM: Förening jubilerade i Kristinehamn

Husbilsklubben.se är en förening som heter samma sak som sin hemsida. Med 12 300 medlemmar är det Sveriges största husbilsklubb. Under helgen har de årsmötesträff i Kristinehamn.

Under torsdagsmorgonen rullade det in hundratals husbilar i Kristinehamn. Det är Husbilsklubben.se som har sin årliga årsmötesträff. I år är det tioårsjubileum och de firar lite extra. Gräsmattorna runt arenan fylls med rad efter rad av husbilar.

Leif Edström är ordförande och han har rest hundra mil från Piteå för den här helgen. Han språkar glatt med Åke Andersson från Karlstad som har huvudansvaret för att träffen ska fungera. Åke Andersson menar att Kristinehamn är en bra plats för husbilsägare att stråla samman på, det är inte så många ställen där man har stora ytor och en arena. Och Kristinehamn får lovord.

– Det är ett bra arbete som kommunen har gjort. Man har förstått värdet av husbilsturism, säger Åke Andersson och skickar iväg en känga till grannkommunen Karlstad som han menar har långt kvar att gå.

550 husbilar är inbokade.

– Det flesta tycker att det är roligt att träffas, säger Åke Andersson.

Leif Edström förklarar att klubben har fonderat pengar för att tioårsjubileet ska bli lite extra festligt. Förutom en lite mässa med utställare inne i arenan blir det festligheter i dagarna tre. Under lördagen kommer föreningen att ha sitt årsmöte och det är då det kommer att tillkännages vilken kommun som i år får utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste.

Utanför en av husbilarna står Ingela Terol-Carlsson tillsammans med Sirpa Andersson och Jannick Hedin.

– Man träffar mycket folk, det är gemenskapen. Det är härligt att vara ute med husbilen, säger Ingela och får medhåll av de andra.

De förklarar att man kan gå in i husbilen om man vill vara i fred.

– Det finns inga måsten, säger Jannick Hedin medan Ola Carlsson med hjälp av en skruvdragare fäster en matta i gräsmattan utanför husbilen.

Under torsdagsmorgonen rullade det in hundratals husbilar i Kristinehamn. Det är Husbilsklubben.se som har sin årliga årsmötesträff. I år är det tioårsjubileum och de firar lite extra. Gräsmattorna runt arenan fylls med rad efter rad av husbilar.

Leif Edström är ordförande och han har rest hundra mil från Piteå för den här helgen. Han språkar glatt med Åke Andersson från Karlstad som har huvudansvaret för att träffen ska fungera. Åke Andersson menar att Kristinehamn är en bra plats för husbilsägare att stråla samman på, det är inte så många ställen där man har stora ytor och en arena. Och Kristinehamn får lovord.

– Det är ett bra arbete som kommunen har gjort. Man har förstått värdet av husbilsturism, säger Åke Andersson och skickar iväg en känga till grannkommunen Karlstad som han menar har långt kvar att gå.

550 husbilar är inbokade.

– Det flesta tycker att det är roligt att träffas, säger Åke Andersson.

Leif Edström förklarar att klubben har fonderat pengar för att tioårsjubileet ska bli lite extra festligt. Förutom en lite mässa med utställare inne i arenan blir det festligheter i dagarna tre. Under lördagen kommer föreningen att ha sitt årsmöte och det är då det kommer att tillkännages vilken kommun som i år får utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste.

Utanför en av husbilarna står Ingela Terol-Carlsson tillsammans med Sirpa Andersson och Jannick Hedin.

– Man träffar mycket folk, det är gemenskapen. Det är härligt att vara ute med husbilen, säger Ingela och får medhåll av de andra.

De förklarar att man kan gå in i husbilen om man vill vara i fred.

– Det finns inga måsten, säger Jannick Hedin medan Ola Carlsson med hjälp av en skruvdragare fäster en matta i gräsmattan utanför husbilen.