2016-05-05 09:01

2016-05-05 09:19

Demonstration mot nedlagt asylboende

KRISTINEHAMN

Migrationsverket och fastighetsägaren till asylboendet på HK Center i Kristinehamn har inte kommit överens om ett nytt avtal.
Nu måste de asylsökande flytta till annat boende.

Gruppen Kristinehamn för mångfald kommer på grund av flytten att genomföra en demonstration på Södra torget i Kristinehamn i dag klockan 18.

"Att med bara några dagars varsel och mycket knapphändig information skicka iväg personer till nya boenden tycker vi är oacceptabelt. Att rycka upp barn från skola och förskola innan terminen är slut och ge dem minimal information strider mot barnkonventionen.", skriver man i ett mail.

Gruppen Kristinehamn för mångfald kommer på grund av flytten att genomföra en demonstration på Södra torget i Kristinehamn i dag klockan 18.

"Att med bara några dagars varsel och mycket knapphändig information skicka iväg personer till nya boenden tycker vi är oacceptabelt. Att rycka upp barn från skola och förskola innan terminen är slut och ge dem minimal information strider mot barnkonventionen.", skriver man i ett mail.