2016-05-04 09:28

2016-05-04 16:14

Kaptener i världsklass utbildar i Kristinehamn

INNEBANDY: Ulf Hallstensson och Jan-Erik Vaara leder inspirations- och utvecklingshelg

Värmländska seniorinnebandytränare har i helgen chansen till utbildning i toppklass. Herrlandslaget, världens bästa, kommer med sina förbundskaptener till Kristinehamn för en inspirations- och utvecklingshelg.
– Det har varit stort intresse. Roligt att till och med två norska elittränare, tränarna i Akerselva, kommer, säger VIBF:s Camilla Olsson.

Camilla Olsson är en innebandyprofil. Hon spelar fortfarande, bor i Kristinehamn och är kanslichef på Värmlands innebandyförbund. Camilla är en av dem som ligger bakom inspirations- och utvecklingshelgen och hon har säkert ett finger med i spelet att den lagts i Kristinehamn.

– Vi försöker väl tänka att vi ska lägga saker runt om, så att inte allt blir i Karlstad. Och så ligger Kristinehamn ganska strategiskt om man skulle vilja komma från Örebro, säger hon.

– Egentligen har vi fått förfrågan under en längre tid att göra något för seniortränarna i regionen. Vi har haft stort fokus på barn- och ungdomsutbildningarna, fortsätter Camilla Olsson.

Runt landslag i 15 år

Huvudansvarig för helgen är Ulf Hallstensson som fört tre herrlag till SM-final, där det blivit två guld. Hallstensson har sedan 2001 ingått i landslagsverksamheten och är nu assisterande förbundskapten i herrlandslaget. Världens bästa landslag.

– Under mina 25 år som ledare på både klubb- och landslagsnivå har jag förstås samlat på mig en hel rad erfarenheter och jag anser att det finns några fundamentala grundstenar i innebandyn som man som ledare måste förstå och kunna förmedla, för att nå framgång, säger han i ett pressmeddelande.

Camilla Olsson säger att Hallstensson har smugit i gång ett tränarkoncept, ett pilotprojekt i Västerbotten. Nu kommer han till Kristinehamn. Teoripassen, fem till antalet, hålls i Brogårdsskolan och de tre praktikpassen i Brogårdshallen.

Hallstensson har med sig Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten, bosatt i Molkom.

– Såklart är det roligt med detta initiativ i Värmland. Jag brinner för svensk innebandys utveckling och givetvis är det extra inspirerande att vara med på ett hörn när det gäller det här tillfället, säger Vaara i pressmeddelandet.

Camilla Olsson berättar att Karlstad IBF:s SSL-tränare är anmälda till helgen. Kristinehamns innebandyförening har två deltagare; Jan-Erik Odhe och Andreas Brohm.

Camilla Olsson är en innebandyprofil. Hon spelar fortfarande, bor i Kristinehamn och är kanslichef på Värmlands innebandyförbund. Camilla är en av dem som ligger bakom inspirations- och utvecklingshelgen och hon har säkert ett finger med i spelet att den lagts i Kristinehamn.

– Vi försöker väl tänka att vi ska lägga saker runt om, så att inte allt blir i Karlstad. Och så ligger Kristinehamn ganska strategiskt om man skulle vilja komma från Örebro, säger hon.

– Egentligen har vi fått förfrågan under en längre tid att göra något för seniortränarna i regionen. Vi har haft stort fokus på barn- och ungdomsutbildningarna, fortsätter Camilla Olsson.

Runt landslag i 15 år

Huvudansvarig för helgen är Ulf Hallstensson som fört tre herrlag till SM-final, där det blivit två guld. Hallstensson har sedan 2001 ingått i landslagsverksamheten och är nu assisterande förbundskapten i herrlandslaget. Världens bästa landslag.

– Under mina 25 år som ledare på både klubb- och landslagsnivå har jag förstås samlat på mig en hel rad erfarenheter och jag anser att det finns några fundamentala grundstenar i innebandyn som man som ledare måste förstå och kunna förmedla, för att nå framgång, säger han i ett pressmeddelande.

Camilla Olsson säger att Hallstensson har smugit i gång ett tränarkoncept, ett pilotprojekt i Västerbotten. Nu kommer han till Kristinehamn. Teoripassen, fem till antalet, hålls i Brogårdsskolan och de tre praktikpassen i Brogårdshallen.

Hallstensson har med sig Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten, bosatt i Molkom.

– Såklart är det roligt med detta initiativ i Värmland. Jag brinner för svensk innebandys utveckling och givetvis är det extra inspirerande att vara med på ett hörn när det gäller det här tillfället, säger Vaara i pressmeddelandet.

Camilla Olsson berättar att Karlstad IBF:s SSL-tränare är anmälda till helgen. Kristinehamns innebandyförening har två deltagare; Jan-Erik Odhe och Andreas Brohm.