2016-05-04 12:51

2016-05-04 13:32

Gräsbrand längs med järnvägsspår

KRISTINEHAMN

Runt 10-tiden på onsdagsförmiddagen tog det eld i gräset längs banvallen på sträckan mellan Storfors och Kristinehamn.

Branden startades efter att ett lok som varit avställt en längre stund sattes i drift. Loket kördes i full fart vilket resulterade i att rost, olja och gnistor sköts ifrån loket som sedan tog eld i det torra gräset.

- Uppskattningsvis var det runt 15 brandhärvor utspridda mellan golfbanan i Kristinehamn och Vattenverket, en sträckan som är ungeär 5-6 kilometer lång, säger Räddningsledare vid Bergslagens Räddningstjänst.

Styrkor från Karlskoga, Kristinehamn och Storfors hjälptes åt att släcka branden och strax efter 13-tiden på onsdagen var branden släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

 

 

Branden startades efter att ett lok som varit avställt en längre stund sattes i drift. Loket kördes i full fart vilket resulterade i att rost, olja och gnistor sköts ifrån loket som sedan tog eld i det torra gräset.

- Uppskattningsvis var det runt 15 brandhärvor utspridda mellan golfbanan i Kristinehamn och Vattenverket, en sträckan som är ungeär 5-6 kilometer lång, säger Räddningsledare vid Bergslagens Räddningstjänst.

Styrkor från Karlskoga, Kristinehamn och Storfors hjälptes åt att släcka branden och strax efter 13-tiden på onsdagen var branden släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.