2016-04-29 11:52

2016-04-29 11:52

Fritidshusen ökar i värde

FASTIGHETER: Tredje bästa prisutvecklingen i länet

Priserna på fritidshus i Kristinehamn har stigit med 17 procent de senaste fem åren.
Det är lite lägre än rikssnittet på 18 procent men bättre än Värmlandssnittet på 14 procents ökning.

Länets vinnare är Karlstad kommun, enligt nya siffror som mäklarkedjan Fastighetsbyrån har tagit fram.

I Karlstad har prisökningen varit 58 procent. Näst bäst utveckling har Sunne haft med 24 procent och på bronsplats kommer Kristinehamn.

Säffle kommun har haft sämst utveckling i länet med en prisnedgång på tre procent.

– Under den senaste femårsperioden ser vi stora variationer från ort till ort. Totalt sett har Värmlands län haft en positiv prisutveckling med Karlstad kommun i topp men skillnaderna är stora och till exempel Säffle och Årjäng kommun har båda haft en negativ utveckling, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

På länsnivå har Norrbottens haft den största prisökningen på fritidshus med 40 procent de senaste fem åren. Lägst prisutveckling har det varit i Kronobergs län med plus en procent under perioden. På kommunnivå ligger Trosa kommun i botten med minus 32 procent i utveckling medan landets vinnare är Mönsterås kommun med en prisutveckling på plus 141 procent.

Länets vinnare är Karlstad kommun, enligt nya siffror som mäklarkedjan Fastighetsbyrån har tagit fram.

I Karlstad har prisökningen varit 58 procent. Näst bäst utveckling har Sunne haft med 24 procent och på bronsplats kommer Kristinehamn.

Säffle kommun har haft sämst utveckling i länet med en prisnedgång på tre procent.

– Under den senaste femårsperioden ser vi stora variationer från ort till ort. Totalt sett har Värmlands län haft en positiv prisutveckling med Karlstad kommun i topp men skillnaderna är stora och till exempel Säffle och Årjäng kommun har båda haft en negativ utveckling, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

På länsnivå har Norrbottens haft den största prisökningen på fritidshus med 40 procent de senaste fem åren. Lägst prisutveckling har det varit i Kronobergs län med plus en procent under perioden. På kommunnivå ligger Trosa kommun i botten med minus 32 procent i utveckling medan landets vinnare är Mönsterås kommun med en prisutveckling på plus 141 procent.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.