2016-04-22 11:29

2016-04-25 07:14

Det var inte någon cykelstöld vid skolan

FACEBOOK: Var källkritiska innan ni delar inlägg

Texten publicerades av en privatperson tillsammans med sex foton på en person som ses hämta en cykel i ett cykelställ och cykla iväg.

I texten står det att personen som publicerade inlägget sett en misstänkt person stå och spana på barnen vid Stenstalidskolan och att han så fort barnen gått in på rast direkt gick till cykelstället och tog en cykel och cyklade därifrån.

Inlägget och bilderna delades över 300 gånger inom loppet av några timmar. Problemet är att det inte var en cykelstöld. Personen på fotona är en förälder som varit i skolan på utvecklingssamtal. Han stannade kvar och tittade på när hans barn lekte på skolgården och när rasten var slut hämtade han sin cykel och cyklade hem. Personen som hängs ut på fotona upptäckte inlägget samma dag. Fotona hade då delats så många gånger att han kände att han inte hade möjlighet att bemöta anklagelserna.

Med detta vill vi ha sagt – Tänk efter innan ni delar information på sociala medier, var källkritiska och tänk på hur ett inlägg som detta kränker inte bara personen på fotona utan även hans barn.

Berörd personal på Stenstalidskolan

I texten står det att personen som publicerade inlägget sett en misstänkt person stå och spana på barnen vid Stenstalidskolan och att han så fort barnen gått in på rast direkt gick till cykelstället och tog en cykel och cyklade därifrån.

Inlägget och bilderna delades över 300 gånger inom loppet av några timmar. Problemet är att det inte var en cykelstöld. Personen på fotona är en förälder som varit i skolan på utvecklingssamtal. Han stannade kvar och tittade på när hans barn lekte på skolgården och när rasten var slut hämtade han sin cykel och cyklade hem. Personen som hängs ut på fotona upptäckte inlägget samma dag. Fotona hade då delats så många gånger att han kände att han inte hade möjlighet att bemöta anklagelserna.

Med detta vill vi ha sagt – Tänk efter innan ni delar information på sociala medier, var källkritiska och tänk på hur ett inlägg som detta kränker inte bara personen på fotona utan även hans barn.

Berörd personal på Stenstalidskolan

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.