2016-04-21 10:38

2016-04-21 18:17

38 kvadratmeter per person

HEM: Kristinehamnarna bor inte trångt

I genomsnitt har svenskarna 42 kvadratmeter bostadsyta.
De som bor i hyresrätt har minst. I snitt 35 kvadratmeter.
Men kristinehamnarna bor större.

Kristinehamnaren som bor i hyresrätt bor rymligare än medelsvensken. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån som tidningen Hem & Hyra sammanställt.

I Kristinehamn har boende i hyresrätt i snitt 38 kvadratmeter per person.

Totalt sett bor småhusägarna rymligast. De har 46 kvadratmeter per person, medan de i bostadsrätt har 39 och hyresgäster har 35 kvadratmeter per person. Om man utgår från var varje person är folkbokförd.

Statistiken visar att i förortskommunerna runt Stockholm bor hyresgästerna trängst. I Botkyrka har hyresgästen i genomsnitt 27 kvadratmeter per person. Störst genomsnittlig boyta har hyresgästerna i Karlsborg med 47 kvadratmeter per person.

Kristinehamnaren som bor i hyresrätt bor rymligare än medelsvensken. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån som tidningen Hem & Hyra sammanställt.

I Kristinehamn har boende i hyresrätt i snitt 38 kvadratmeter per person.

Totalt sett bor småhusägarna rymligast. De har 46 kvadratmeter per person, medan de i bostadsrätt har 39 och hyresgäster har 35 kvadratmeter per person. Om man utgår från var varje person är folkbokförd.

Statistiken visar att i förortskommunerna runt Stockholm bor hyresgästerna trängst. I Botkyrka har hyresgästen i genomsnitt 27 kvadratmeter per person. Störst genomsnittlig boyta har hyresgästerna i Karlsborg med 47 kvadratmeter per person.