2016-04-17 20:58

2016-04-17 20:58

Konsert fylld av glädje

BROÄNGSKYRKAN: Kristinehamn Symphonic band och Sham band höll vårkonsert

Redan när de första tonerna fyller Broängskyrkan lägger Kristinehamn Symphonic band och Sham band ribban högt. Det blir en kväll fylld av musikglädje och publiken får bekanta sig med musik från världens alla hörn.

Temat för kvällen är världsmusik och Kristinehamn Symphonic band har bjudit in Sham band som gästband. Konserten inleds med musik av det norska brassbandet Brass Brothers. Det är ett band som hämtat mycket inspiration i Afrika, vilket tydligt framgår redan i inledningsstycket Kongolela. Det svänger rejält.

Arabisk musik

Under konserten får vi höra en härlig kompott av musik från olika delar av världen. Orkestern spelar bland annat flera musikstycken av den svenske världsmusikern Ale Möller. I stycket Höstjägaren bjuds vi bland annat på ett magiskt klarinettsolo av Mohamad Alsirrieh. Även solisten Bosse Jansson gör en fin insats på sopransaxofon i styckena Ejala och Psalmodika.

I mitten av konserten tar Sham band över scenen och framför traditionell arabisk musik med fiol, slagverk och oud, även kallat korthalsluta. Bandet får stora applåder efteråt.

Lyckokast

Publiken får veta att den här typen av musik som Kristinehamns Symphonic band framför under kvällen är helt ny för orkestern. All heder åt orkestern som vågar kasta sig ut och prova sina vingar. Det blir ett riktigt lyckokast och tillsammans med Sham band skapar man ren musikglädje.

Temat för kvällen är världsmusik och Kristinehamn Symphonic band har bjudit in Sham band som gästband. Konserten inleds med musik av det norska brassbandet Brass Brothers. Det är ett band som hämtat mycket inspiration i Afrika, vilket tydligt framgår redan i inledningsstycket Kongolela. Det svänger rejält.

Arabisk musik

Under konserten får vi höra en härlig kompott av musik från olika delar av världen. Orkestern spelar bland annat flera musikstycken av den svenske världsmusikern Ale Möller. I stycket Höstjägaren bjuds vi bland annat på ett magiskt klarinettsolo av Mohamad Alsirrieh. Även solisten Bosse Jansson gör en fin insats på sopransaxofon i styckena Ejala och Psalmodika.

I mitten av konserten tar Sham band över scenen och framför traditionell arabisk musik med fiol, slagverk och oud, även kallat korthalsluta. Bandet får stora applåder efteråt.

Lyckokast

Publiken får veta att den här typen av musik som Kristinehamns Symphonic band framför under kvällen är helt ny för orkestern. All heder åt orkestern som vågar kasta sig ut och prova sina vingar. Det blir ett riktigt lyckokast och tillsammans med Sham band skapar man ren musikglädje.