2016-04-02 16:31

2016-04-02 16:31

Många fyndade udda ting

STORLOPPIS: Drygt 30-talet försäljare fyllde Kristinehamn Conference Centre

Kanske är det möjligheten att göra Fyndet med stor F som lockar ut kristinehamnarna till alla loppmarknader. Eller också är det för att träffa andra som gjort en loppisrunda till en riktig lördagsutflykt.

När det hade var varit öppet i en trekvart hade 169 personer passerat in i KCC:s lokaler. Redan i trapphuset hade säljarna dukat upp sina varor. Det dryga 30-talet utställare fyllde även rotundan med djurartiklar, prydnadssaker, urväxta barnkläder och allt annat som kommer fram när garderober och förråd gås igenom.

– Det är jätteroligt att så många kommer, säger Jessica Höij, konferensvärdinna vid KCC.

Redan nu är det bestämt att det blir fler storloppislördagar till hösten.

Även säljarna är nöjda med uppslutningen.

Britt-Marie Bengtsson säljer plastartiklar, något som de flesta hushåll använder:

– Det går bra, konstaterar hon.

Anna Lipkin, Tilda Lipkin och Albin Karlsson har röjt i skåpen och bland annat hittat en tredelad skål som ser afrikansk ut. Den var en gång köpt på loppis och nu ska den ut på marknaden igen. För 100 kronor kunde hugade spekulanter få en skål som förmodligen är helt unik i Kristinehamn. Vad man ska ha den till är svårt att säga - det är en helt annan historia.

När det hade var varit öppet i en trekvart hade 169 personer passerat in i KCC:s lokaler. Redan i trapphuset hade säljarna dukat upp sina varor. Det dryga 30-talet utställare fyllde även rotundan med djurartiklar, prydnadssaker, urväxta barnkläder och allt annat som kommer fram när garderober och förråd gås igenom.

– Det är jätteroligt att så många kommer, säger Jessica Höij, konferensvärdinna vid KCC.

Redan nu är det bestämt att det blir fler storloppislördagar till hösten.

Även säljarna är nöjda med uppslutningen.

Britt-Marie Bengtsson säljer plastartiklar, något som de flesta hushåll använder:

– Det går bra, konstaterar hon.

Anna Lipkin, Tilda Lipkin och Albin Karlsson har röjt i skåpen och bland annat hittat en tredelad skål som ser afrikansk ut. Den var en gång köpt på loppis och nu ska den ut på marknaden igen. För 100 kronor kunde hugade spekulanter få en skål som förmodligen är helt unik i Kristinehamn. Vad man ska ha den till är svårt att säga - det är en helt annan historia.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.