2016-04-01 15:23

2016-04-01 15:23

Skärpt straff för våldtäkt

HOVRÄTTEN

Hovrätten skärper straffet för den man i 20-årsåldern som dömts för våldtäkt. Straffet skärps från ett år och tio månader till två år. Det var i mitten av oktober som kvinnan skulle få skjuts hem av en man hon träffade vid 02.30-tiden. Men mannen körde förbi avfarten till kvinnans bostad och fortsatte en bit utanför Kristinehamn där han våldtog kvinnan i bilen.

Mannen nekade till att han skulle ha våldtagit kvinnan och hade en delvis annan version. Tingsrätten fann dock att han utnyttjat att hon var berusad och med hänsyn till omständigheterna i övrigt befunnit sig i en särkilt utsatt situation. Hovrätten instämmer i den bedömningen.

 

Mannen nekade till att han skulle ha våldtagit kvinnan och hade en delvis annan version. Tingsrätten fann dock att han utnyttjat att hon var berusad och med hänsyn till omständigheterna i övrigt befunnit sig i en särkilt utsatt situation. Hovrätten instämmer i den bedömningen.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.