2016-03-31 10:09

2016-03-31 10:09

Elsäkerhetsverket växer

KRISTINEHAMN

Elsäkerhetsverket i Kristinehamn fortsätter att växa.

Det senaste halvåret har fem nyanställts inom exempelvis tillsyn, kommunikation och juridik och den totala tillväxten sedan verket startade sitt huvudkontor i Kristinehamn är tio personer på tio år.

I dag arbetar totalt 52 personer på Elsäkerhetsverket, varav 34 i Kristinehamn.

– Vi är mitt uppe i ett stort förändrings- och förbättringsarbete för ökad elsäkerhet i samhället med nya regler för elbehörighet, vilket slukar mycket resurser. Vi behöver också möta pensionsavgångar inom närmsta åren med att rekrytera ny personal, säger administrativa chefen Ingrid Öhlén.

Elsäkerhetsverket finns på fyra orter i landet: Kristinehamn, Stockholm, Umeå och Hässleholm.

Det senaste halvåret har fem nyanställts inom exempelvis tillsyn, kommunikation och juridik och den totala tillväxten sedan verket startade sitt huvudkontor i Kristinehamn är tio personer på tio år.

I dag arbetar totalt 52 personer på Elsäkerhetsverket, varav 34 i Kristinehamn.

– Vi är mitt uppe i ett stort förändrings- och förbättringsarbete för ökad elsäkerhet i samhället med nya regler för elbehörighet, vilket slukar mycket resurser. Vi behöver också möta pensionsavgångar inom närmsta åren med att rekrytera ny personal, säger administrativa chefen Ingrid Öhlén.

Elsäkerhetsverket finns på fyra orter i landet: Kristinehamn, Stockholm, Umeå och Hässleholm.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.