2016-03-30 15:19

2016-03-30 15:19

Bälte under armen inte OK

KRISTINEHAMN

Gills det om man har bältet i armhålan i stället för över axeln? Nej, säger Värmlands tingsrätt.

Det var i somras som mannen mötte en polisbil utanför Kristinehamn. Poliserna såg genast att mannen tycktes köra utan bälte och vände därför för att kolla upp honom. När de till slut stoppade mannen sa han att han haft bältet under armen och att det var därför det inte syntes. Men, konstaterar Tingsrätten i Värmland: ett felaktigt använt bälte är detsamma som inget bälte alls. Mannen ska betala 1 500 kronor i böter för bilbältesförseelse. ”Jag hade ingen aning om att det inte var tillåtet”, säger mannen.

Det var i somras som mannen mötte en polisbil utanför Kristinehamn. Poliserna såg genast att mannen tycktes köra utan bälte och vände därför för att kolla upp honom. När de till slut stoppade mannen sa han att han haft bältet under armen och att det var därför det inte syntes. Men, konstaterar Tingsrätten i Värmland: ett felaktigt använt bälte är detsamma som inget bälte alls. Mannen ska betala 1 500 kronor i böter för bilbältesförseelse. ”Jag hade ingen aning om att det inte var tillåtet”, säger mannen.