2016-03-29 17:00

2016-03-29 17:00

Niklas ska få fart på fritids- och idrottssidan

ANSTÄLLNING: "Inledningsvis ser jag framför mig att bygga nätverk och inventera behov

Niklas Mellgren har anställts som fritids- och idrottsutvecklare. Han börjar den 9 maj.
– Det kom mest att handla om att få vara med och utveckla Kristinehamn, stan man växt upp i, och få jobba med något man brinner för.

Niklas Mellgren, 36, har verkat i flera idrottsföreningar. Han var i många år engagerad i Kristinehamn multisport – tillsammans med bland andra sin välkände bror Mathias – och han sitter i dag i Fightcenters styrelse, ett uppdrag han nu kommer att lämna.

– Jag har väl gjort lite resor in och ut i föreningar. Varit med och arrangerat och haft duster med kommunen. Jag har sett den sidan såklart, sedan är det andra sidor som jag har fått presenterat för mig, säger Niklas Mellgren.

Han lockades av tjänstetiteln fritids- och idrottsutvecklare.

– Jag har alltid jobbat med något som handlat om utveckling. Riktigt spännande att kommunen tydliggör att det handlar om utveckling, att det är det som de vill med tjänsten. Det var det som avgjorde att jag sökte.

Gärna många bollar

Niklas Mellgren har varit yrkesofficer, först på A9 i Kristinehamn och sedan på andra håll. Han säger att han lämnade det skeppet när A9 lades ner. Han har därefter varit lärare på Presterudsgymnasiet och de två senaste åren har han arbetat på Nobel Biocare i Karlskoga.

– Inledningsvis ser jag framför mig att bygga nätverk och inventera behov. Kanske är det fler bitar än vad jag är medveten om, säger Niklas Mellgren glatt.

– Skämt åsido är det spännande delar allihop och jäkligt kul att få vara i en verksamhet med många bollar i luften och projekt att syssla med, fortsätter han.

Skillnader

Niklas Mellgren kan delvis sägas efterträda Mikael Lundberg, som efter tio år som fritidschef slutade den 1 februari. Ansvarsområdena är desamma; ishall, curlinghall, badplatser, dressinbana, turbåtar, motionsspår med mera. Och inte minst kontakter med föreningar.

Men det finns skillnader.

– Vi har plockat bort personalansvaret för våra vaktmästare på Björkvallen. Tanken är att jobba mer med utveckling och jobba tillsammans med andra förvaltningar, som vår planeringsavdelning och folkhälsoenhet, säger gatuchef Sofia Elfström som ansvarat för rekryteringen.

Sofia Elfström säger att det var 64 personer, från hela Sverige, som sökte tjänsten och att många var mycket kompetenta.

– Det var en blandning av hans bakgrund och tidigare erfarenheter. Och personliga egenskaper, säger Sofia Elfström om valet av Niklas Mellgren.

Niklas Mellgren, 36, har verkat i flera idrottsföreningar. Han var i många år engagerad i Kristinehamn multisport – tillsammans med bland andra sin välkände bror Mathias – och han sitter i dag i Fightcenters styrelse, ett uppdrag han nu kommer att lämna.

– Jag har väl gjort lite resor in och ut i föreningar. Varit med och arrangerat och haft duster med kommunen. Jag har sett den sidan såklart, sedan är det andra sidor som jag har fått presenterat för mig, säger Niklas Mellgren.

Han lockades av tjänstetiteln fritids- och idrottsutvecklare.

– Jag har alltid jobbat med något som handlat om utveckling. Riktigt spännande att kommunen tydliggör att det handlar om utveckling, att det är det som de vill med tjänsten. Det var det som avgjorde att jag sökte.

Gärna många bollar

Niklas Mellgren har varit yrkesofficer, först på A9 i Kristinehamn och sedan på andra håll. Han säger att han lämnade det skeppet när A9 lades ner. Han har därefter varit lärare på Presterudsgymnasiet och de två senaste åren har han arbetat på Nobel Biocare i Karlskoga.

– Inledningsvis ser jag framför mig att bygga nätverk och inventera behov. Kanske är det fler bitar än vad jag är medveten om, säger Niklas Mellgren glatt.

– Skämt åsido är det spännande delar allihop och jäkligt kul att få vara i en verksamhet med många bollar i luften och projekt att syssla med, fortsätter han.

Skillnader

Niklas Mellgren kan delvis sägas efterträda Mikael Lundberg, som efter tio år som fritidschef slutade den 1 februari. Ansvarsområdena är desamma; ishall, curlinghall, badplatser, dressinbana, turbåtar, motionsspår med mera. Och inte minst kontakter med föreningar.

Men det finns skillnader.

– Vi har plockat bort personalansvaret för våra vaktmästare på Björkvallen. Tanken är att jobba mer med utveckling och jobba tillsammans med andra förvaltningar, som vår planeringsavdelning och folkhälsoenhet, säger gatuchef Sofia Elfström som ansvarat för rekryteringen.

Sofia Elfström säger att det var 64 personer, från hela Sverige, som sökte tjänsten och att många var mycket kompetenta.

– Det var en blandning av hans bakgrund och tidigare erfarenheter. Och personliga egenskaper, säger Sofia Elfström om valet av Niklas Mellgren.