2016-03-22 22:11

2016-03-22 22:11

Vänorterna kvar ett tag till

MOTION

Kristinehamns kommun kommer ha kvar sina vänorter – åtminstone ett tag till.
Det står klart efter att kommunfullmäktige beslutat att anse Ove Bengtssons (KD) motion om vänorter och EU-migranter som besvarad.

Politikerna menar att den kan ses som besvarad i och med att det togs ett beslut 2011 om att diskutera det fortsatta vänortsutbytet med de kvarvarande vänorterna och att en översyn ska ske.

I motionen förslogs att vänortssamarbetet avvecklas eftersom det är överspelat i och med att inget vänortsarbete bedrivs idag. Bengtsson såg däremot ett behov av hjälp till EU migranter från Rumänien och Bulgarien som vistas i Kristinehamn. Med anledning av det föreslog han att kommunen ska upparbeta en vänort eller vänorganisation i dessa nämnda länder för att hjälpa till på plats.

Paul Brännlund (SD) menade att Bengtssons tanke är god men ansåg att det inte ligger på kommunerna att hjälpa till i andra länder.

Politikerna menar att den kan ses som besvarad i och med att det togs ett beslut 2011 om att diskutera det fortsatta vänortsutbytet med de kvarvarande vänorterna och att en översyn ska ske.

I motionen förslogs att vänortssamarbetet avvecklas eftersom det är överspelat i och med att inget vänortsarbete bedrivs idag. Bengtsson såg däremot ett behov av hjälp till EU migranter från Rumänien och Bulgarien som vistas i Kristinehamn. Med anledning av det föreslog han att kommunen ska upparbeta en vänort eller vänorganisation i dessa nämnda länder för att hjälpa till på plats.

Paul Brännlund (SD) menade att Bengtssons tanke är god men ansåg att det inte ligger på kommunerna att hjälpa till i andra länder.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.