2016-03-21 10:44

2016-03-21 10:44

Fler produkter på matmarknaden

PÅSKAFTON: Skafferiet introduceras

På lördag, påskafton, är det dags för nästa matmarknaden som nu utvecklats med ett nytt inslag. Då kommer tjänsten kallad skafferiet att vara tillgänglig.

I Skafferiet kommer det att finns produkter från småskaliga producenter som inte själva har möjlighet att närvara på marknaden. Syftet med tjänsten är att ge små lokala producenter en försäljningskanal som inte kräver extra resurser eller personal. Varorna säljs mot provision, vilket gör att producenten inte behöver ta någon risk.

Christina Bergudden driver Stinas Gårdsbutik och blev mycket glad när hon fick höra om det nya erbjudandet.

–Jag har ofta svårt att få ihop logistiken och har länge velat vara med på marknaden i kvarteret Vågen – nu plötsligt får jag den möjligheten, säger hon i ett pressmeddelande.

I Skafferiet kommer det att finns produkter från småskaliga producenter som inte själva har möjlighet att närvara på marknaden. Syftet med tjänsten är att ge små lokala producenter en försäljningskanal som inte kräver extra resurser eller personal. Varorna säljs mot provision, vilket gör att producenten inte behöver ta någon risk.

Christina Bergudden driver Stinas Gårdsbutik och blev mycket glad när hon fick höra om det nya erbjudandet.

–Jag har ofta svårt att få ihop logistiken och har länge velat vara med på marknaden i kvarteret Vågen – nu plötsligt får jag den möjligheten, säger hon i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.