2016-03-15 16:07

2016-03-15 16:07

Fortsatt diskussion kring Sommar med Ernst

SOMMAR-TV: Klart avtal krävs

Kommunstyrelsens arbetsutskott fick under tisdagen den senaste informationen kring Sommar med Ernst. Diskussionerna fortsätter, men ännu är ingenting klart.

Informationschef Carina Welin berättar att ärendet var uppe som en informationspunkt på tisdagen. Där utvecklade kommunchef Anders Dahlén den information han hade delgivit kommunstyrelsen i förra veckan och uppdaterade politikerna kring vad som har hänt sedan dess.

Han kommer att sitta ner med företrädare för produktionsbolaget under onsdagen. Där ska man diskutera vad som är möjligt och vem som egentligen ska ansvara för vad.

– Det viktigaste för oss är att ha ett klart och detaljerat avtal, säger Carina Welin.

Därför har kommunen jurister som tittar på vad som gäller. Från politikens håll är man försiktigt positiva till idén, samtidigt finns kritik mot att produktionsbolaget kommer så sent med sin framställan. Det finns en oro att man hastar in i något som kan orsaka problem i ett senare läge.

Kan man be dem komma igen och filma nästa år i stället?

– Det vet jag inte. Vi jobbar för att det ska kunna genomföras i år, svarar Carina Welin.

Informationschef Carina Welin berättar att ärendet var uppe som en informationspunkt på tisdagen. Där utvecklade kommunchef Anders Dahlén den information han hade delgivit kommunstyrelsen i förra veckan och uppdaterade politikerna kring vad som har hänt sedan dess.

Han kommer att sitta ner med företrädare för produktionsbolaget under onsdagen. Där ska man diskutera vad som är möjligt och vem som egentligen ska ansvara för vad.

– Det viktigaste för oss är att ha ett klart och detaljerat avtal, säger Carina Welin.

Därför har kommunen jurister som tittar på vad som gäller. Från politikens håll är man försiktigt positiva till idén, samtidigt finns kritik mot att produktionsbolaget kommer så sent med sin framställan. Det finns en oro att man hastar in i något som kan orsaka problem i ett senare läge.

Kan man be dem komma igen och filma nästa år i stället?

– Det vet jag inte. Vi jobbar för att det ska kunna genomföras i år, svarar Carina Welin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.