2016-03-14 06:00

2016-03-14 06:00

Bytte Vänern mot norrlandskust

7 frågor till: Stefan Beimark

Pastor. Som ungdomspastor i Kristinehamn var Stefan Beimark ett välkänt ansikte. Inte minst i samband med lussebandyn. Sedan flyttade han härifrån, men nu kommer ett livstecken.

1 Vad gör du nu?

– Jag är pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Utöver det är jag även regionledare för pingstpastorerna i Jämtland, Härjedalen, Medelpad, Ångermanland och Umeåbygden.

2 Hur länge har du varit där?

– Jag är värmlänning i Norrland sedan 2010.

3 När du flyttade från Kristinehamn var du ungdomspastor i Pingstkyrkan. Var pastor ett givet yrkesval?

– Inte direkt när jag slutade i Pingstkyrkan i Kristinehamn. Först jobbade jag på ett boende för missbrukare innan jag fortsatte pastorslivet. Därefter flyttade vi till Sörmland för sex år som pastorsfamilj innan vi drog vidare till Övik och numera är nog pastorslivet ganska naturligt för mig.

4 Vad gillar du bäst med jobbet?

– Det absolut bästa med att vara pastor är att man får vara med och hjälpa människor att hitta en tro och ett hopp. Både på sig själva och på Gud. Att få se hur en människa börjar tro på sig själv och de gåvor hon har är vackert, att dessutom få se hur människor öppnar sina ögon för Jesus och förstår att Gud inte är emot oss människor utan för oss, då är det så det kan komma en tår i ögat ibland.

5 Pingstkyrkan i Kristinehamn har en vakant pastorstjänst. Lockar det att flytta hem igen?

– Nja, nu är det klart med en ny pastor som heter Josef Häggblad. En redig norrlänning som jag sålt in Kristinehamn till så mycket jag kan. Tycker att både staden och Pingstförsamlingen förtjänar mycket goda ord. Så jag tror ni får en taggad ny pingstpastor som kommer till stan.

6 Vilken kontakt har du med Kristinehamn i dag?

– Jag har släkt och vänner kvar i Kristinehamn och brukar komma hem ett par gånger per år för att hälsa på och äta glass i skärgården. Sedan bor vi ju numera i en global by via de sociala medierna, vilket känns roligt för att kunna följa gamla kompisar på lite olika sätt.

7 Hur är det att vara värmlänning i Modoland?

– Det är bra, jag trivs mycket bra och jag går ganska ofta på hockey. Ser faktiskt fler matcher med Färjestad nu än jag gjorde när jag bodde i Kristinehamn.

1 Vad gör du nu?

– Jag är pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Utöver det är jag även regionledare för pingstpastorerna i Jämtland, Härjedalen, Medelpad, Ångermanland och Umeåbygden.

2 Hur länge har du varit där?

– Jag är värmlänning i Norrland sedan 2010.

3 När du flyttade från Kristinehamn var du ungdomspastor i Pingstkyrkan. Var pastor ett givet yrkesval?

– Inte direkt när jag slutade i Pingstkyrkan i Kristinehamn. Först jobbade jag på ett boende för missbrukare innan jag fortsatte pastorslivet. Därefter flyttade vi till Sörmland för sex år som pastorsfamilj innan vi drog vidare till Övik och numera är nog pastorslivet ganska naturligt för mig.

4 Vad gillar du bäst med jobbet?

– Det absolut bästa med att vara pastor är att man får vara med och hjälpa människor att hitta en tro och ett hopp. Både på sig själva och på Gud. Att få se hur en människa börjar tro på sig själv och de gåvor hon har är vackert, att dessutom få se hur människor öppnar sina ögon för Jesus och förstår att Gud inte är emot oss människor utan för oss, då är det så det kan komma en tår i ögat ibland.

5 Pingstkyrkan i Kristinehamn har en vakant pastorstjänst. Lockar det att flytta hem igen?

– Nja, nu är det klart med en ny pastor som heter Josef Häggblad. En redig norrlänning som jag sålt in Kristinehamn till så mycket jag kan. Tycker att både staden och Pingstförsamlingen förtjänar mycket goda ord. Så jag tror ni får en taggad ny pingstpastor som kommer till stan.

6 Vilken kontakt har du med Kristinehamn i dag?

– Jag har släkt och vänner kvar i Kristinehamn och brukar komma hem ett par gånger per år för att hälsa på och äta glass i skärgården. Sedan bor vi ju numera i en global by via de sociala medierna, vilket känns roligt för att kunna följa gamla kompisar på lite olika sätt.

7 Hur är det att vara värmlänning i Modoland?

– Det är bra, jag trivs mycket bra och jag går ganska ofta på hockey. Ser faktiskt fler matcher med Färjestad nu än jag gjorde när jag bodde i Kristinehamn.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.