2016-03-11 15:56

2016-03-11 15:56

Skärpt straff för utpressare

KRISTINEHAMN

Under flera månaders tid idkade en 34-årig man från Kristinehamn utpressning mot en medelålders kvinna från Uppsala.

Kvinnan betalade ut sammanlagt 371 000 kronor sedan 34-åringen hotat avslöja att de hade en sexuell kontakt både på nätet och i verkligheten. 34-åringen dömdes så småningom av Uppsala tingsrätt till skyddstillsyn och samhällstjänst trots att han några år tidigare suttit av ett fängelsestraff för både utpressning och våldsbrott.

En 30-årig kvinna och en 23-årig man, båda från Kristinehamn, frikändes trots att de lånat ut sina bankkonton till 34-åringen. Nu har Svea hovrätt skärpt straffet för 34-åringen, han får nu också sitta i fängelse en månad. Dessutom fälls 30-åringen för penningtvättförseelse och ska för detta betala 90 dagsböter.

Kvinnan betalade ut sammanlagt 371 000 kronor sedan 34-åringen hotat avslöja att de hade en sexuell kontakt både på nätet och i verkligheten. 34-åringen dömdes så småningom av Uppsala tingsrätt till skyddstillsyn och samhällstjänst trots att han några år tidigare suttit av ett fängelsestraff för både utpressning och våldsbrott.

En 30-årig kvinna och en 23-årig man, båda från Kristinehamn, frikändes trots att de lånat ut sina bankkonton till 34-åringen. Nu har Svea hovrätt skärpt straffet för 34-åringen, han får nu också sitta i fängelse en månad. Dessutom fälls 30-åringen för penningtvättförseelse och ska för detta betala 90 dagsböter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.