2016-03-11 14:22

2016-03-11 14:22

Biljakt i sex mil

BILJAKT: Körde i 100 genom bostadsområde

Efter en sex mils lång biljakt kunde en 25-årig man gripas under torsdagseftermiddagen. Mannen anhölls senare och står nu misstänkt för flera trafikbrott, grovt rattfylleri och narkotikabrott. Biljakten startade i Kristinehamns centrum och slutade norr om Sjötorp.

När en polispatrull skulle kontrollera en personbil på Södra ringvägen under torsdagseftermiddagen, stannade inte föraren. En polispatrull tog då följe för att försöka stoppa bilen. Färden började i hög hastighet genom centrum. Via Tallundsvägen och Kurlandaallén tog sig föraren vidare ut på riksväg 26. Först sex mil söderut, norr om Sjötorp kunde polisen stoppa bilisten efter flera trafiköverträdelser.

– Den 25-årige mannen körde i väldigt hög hastighet. I början gick färden i 60-70 kilometer i timmen på 50-väg, sedan ökades farten på Tallundsvägen. I Kurlandaallén, som är en 50-skyltad gata, gick det som fortast i över 100 kilometer i timmen. När han väl var ute på riksväg 26, så körde han som fortast i 170, säger polisens presstalesman Tommy Lind.

Nu står den 25-årige mannen misstänkt för grovt rattfylleri, narkotikabrott och flera trafikbrott. I samband med att bilen stoppades hittade polisen även okända mängder knark i bilen. Mannen anhölls en kort stund innan han frigavs av åklagaren.

När en polispatrull skulle kontrollera en personbil på Södra ringvägen under torsdagseftermiddagen, stannade inte föraren. En polispatrull tog då följe för att försöka stoppa bilen. Färden började i hög hastighet genom centrum. Via Tallundsvägen och Kurlandaallén tog sig föraren vidare ut på riksväg 26. Först sex mil söderut, norr om Sjötorp kunde polisen stoppa bilisten efter flera trafiköverträdelser.

– Den 25-årige mannen körde i väldigt hög hastighet. I början gick färden i 60-70 kilometer i timmen på 50-väg, sedan ökades farten på Tallundsvägen. I Kurlandaallén, som är en 50-skyltad gata, gick det som fortast i över 100 kilometer i timmen. När han väl var ute på riksväg 26, så körde han som fortast i 170, säger polisens presstalesman Tommy Lind.

Nu står den 25-årige mannen misstänkt för grovt rattfylleri, narkotikabrott och flera trafikbrott. I samband med att bilen stoppades hittade polisen även okända mängder knark i bilen. Mannen anhölls en kort stund innan han frigavs av åklagaren.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.