2016-03-10 09:02

2016-03-10 09:02

Nya organisationen ska utvecklas ytterligare

NÄRINGSLIV: Söker efter en ny medarbetare

Annonserar. Från årsskiftet drivs Näringslivssamverkan i Kristinehamn som ett kommunalt bolag. I den nya organisationen ska det finnas två näringslivsutvecklare vid sidan av näringslivschefen. Därför annonserar man nu ut den tredje tjänsten.

I dag jobbar två personer på Näringslivssamverkans kontor. Det är Madelen Richardsson som är vd och näringslivschef samt Maria Springfeldt som är näringslivsutvecklare. Dessutom har Daniel Stenborg som jobbar med innovationsfrågor på kommunkontoret en naturlig koppling till Näringslivssamverkan eftersom innovation också ingår i bolagets uppdrag.

– Vi rekryterar en person till för att jag ska få mer tid till att jobba med etableringar och strategiska frågor, säger Madelen Richardsson.

Hon betonar att det inte betyder att hon ska släppa kontakten med de befintliga företagen:

– Nej, det handlar mer om att utnyttja våra resurser så effektivt som möjligt.

Tar över landsbygden

Maria Springfeldt har i sina arbetsuppgifter som näringslivsutvecklare särskilt fokus på service till företagen, exempelvis i form av nätverksträffar och mentorprogram. I den nya tjänsten ska fokus vara mot nyföretagande och landsbygdsfrågor.

– Eftersom Hushållningssällskapet inte fick ekonomiskt stöd för den landsbygdsrådgivare vi haft tidigare tar vi över frågan. Vi tror att det kan bli en bättre lösning på lång sikt, säger Madelen Richardsson.

De tre på kontoret kommer att jobba nära tillsammans och många arbetsuppgifter kommer att gå i varandra.

– Vi har en liten organisation och då krävs det att vi hjälps åt.

När ska personen vara på plats?

– Ansökningstiden går ut den 23 mars och innan dess genomför vi inga intervjuer. Sedan är det viktigare att vi får tag i rätt person än att den är på plats ett visst datum, svarar Madelen Richardsson.

Vad behöver personen ha med sig?

– Vi vill ha en person med någon form av eftergymnasial utbildning som är lämplig för tjänsten. Arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av företagande är meriterande, men inget krav. Det viktigaste är att personen brinner för jobbet.

I dag jobbar två personer på Näringslivssamverkans kontor. Det är Madelen Richardsson som är vd och näringslivschef samt Maria Springfeldt som är näringslivsutvecklare. Dessutom har Daniel Stenborg som jobbar med innovationsfrågor på kommunkontoret en naturlig koppling till Näringslivssamverkan eftersom innovation också ingår i bolagets uppdrag.

– Vi rekryterar en person till för att jag ska få mer tid till att jobba med etableringar och strategiska frågor, säger Madelen Richardsson.

Hon betonar att det inte betyder att hon ska släppa kontakten med de befintliga företagen:

– Nej, det handlar mer om att utnyttja våra resurser så effektivt som möjligt.

Tar över landsbygden

Maria Springfeldt har i sina arbetsuppgifter som näringslivsutvecklare särskilt fokus på service till företagen, exempelvis i form av nätverksträffar och mentorprogram. I den nya tjänsten ska fokus vara mot nyföretagande och landsbygdsfrågor.

– Eftersom Hushållningssällskapet inte fick ekonomiskt stöd för den landsbygdsrådgivare vi haft tidigare tar vi över frågan. Vi tror att det kan bli en bättre lösning på lång sikt, säger Madelen Richardsson.

De tre på kontoret kommer att jobba nära tillsammans och många arbetsuppgifter kommer att gå i varandra.

– Vi har en liten organisation och då krävs det att vi hjälps åt.

När ska personen vara på plats?

– Ansökningstiden går ut den 23 mars och innan dess genomför vi inga intervjuer. Sedan är det viktigare att vi får tag i rätt person än att den är på plats ett visst datum, svarar Madelen Richardsson.

Vad behöver personen ha med sig?

– Vi vill ha en person med någon form av eftergymnasial utbildning som är lämplig för tjänsten. Arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av företagande är meriterande, men inget krav. Det viktigaste är att personen brinner för jobbet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.