2016-03-03 18:16

2016-03-03 20:14

Hamsterhjulet lockade

SPORTLOV: Karlstadsfamiljen von Wachenfeldt valde Sannabadet

Gratisbad och nya attraktioner har lockat många Kristinehamnsbarn till badhuset under lovveckan. Samtidigt påpekar badhuschefen att många föräldrar hellre tittar i mobilen än på barnen.

Gratisbadet för sportlovslediga Kristinehamnsbarn blev en lyckad historia. Enligt badvakterna på Sannabadet vid Kristinehamns arena har det varit en stor ökning i antal badbesökare.

– Vi har några nya attraktioner som också kan ha varit en av orsakerna. Det är ett flytande hamsterhjul för tre personer. Det finns även uppblåsbara bollar som vi kallar funballz, säger Jessica Boman och tillägger att de mindre badgästerna överlag varit skötsamma.

Hellre i Kristinehamn

Karlstadsfamiljen von Wachenfeldt valde bort Sundstabadet i Karlstad mot Sannabadet under torsdagen. Lite kanske för att farmor Karin bor i stan, men 8-årige Isac föredrar faktiskt hellre att bada i Kristinehamnsvatten.

– Det är roligare här, rutschkanan är bättre, säger han medan han släpps ut från den uppblåsbara attraktionen som han testat framför NKP:s kamera.

Mobilförbudet behövs

Sedan december har Sannabadet mobilförbud i simhallen. Antalet drunkningar i Sverige har skjutit i höjden de senaste åren. Därför påpekar badvakterna för föräldrarna att de måste lägga ner mobiltelefonen.

– Tidigare var det många föräldrar som tittade ner i sina mobiltelefoner i stället för att hålla ett öga på sina barn. Vi kände oss tyvärr tvungna att inför mobilförbud, säger hon.

Gratisbadet för sportlovslediga Kristinehamnsbarn blev en lyckad historia. Enligt badvakterna på Sannabadet vid Kristinehamns arena har det varit en stor ökning i antal badbesökare.

– Vi har några nya attraktioner som också kan ha varit en av orsakerna. Det är ett flytande hamsterhjul för tre personer. Det finns även uppblåsbara bollar som vi kallar funballz, säger Jessica Boman och tillägger att de mindre badgästerna överlag varit skötsamma.

Hellre i Kristinehamn

Karlstadsfamiljen von Wachenfeldt valde bort Sundstabadet i Karlstad mot Sannabadet under torsdagen. Lite kanske för att farmor Karin bor i stan, men 8-årige Isac föredrar faktiskt hellre att bada i Kristinehamnsvatten.

– Det är roligare här, rutschkanan är bättre, säger han medan han släpps ut från den uppblåsbara attraktionen som han testat framför NKP:s kamera.

Mobilförbudet behövs

Sedan december har Sannabadet mobilförbud i simhallen. Antalet drunkningar i Sverige har skjutit i höjden de senaste åren. Därför påpekar badvakterna för föräldrarna att de måste lägga ner mobiltelefonen.

– Tidigare var det många föräldrar som tittade ner i sina mobiltelefoner i stället för att hålla ett öga på sina barn. Vi kände oss tyvärr tvungna att inför mobilförbud, säger hon.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.