2016-03-01 09:31

2016-03-01 09:31

Vänförfrågan från Senegal

NOTERAT

Kommunalrådet Anne-Marie Wallouch (V) befann sig i januari på resa i Senegal. Där blev hon kontaktad av representanter för den ort hon bodde i.

De ville veta mer om hennes arbete med politik och demokratifrågor i Sverige. Efter en stund väcktes frågan om ett utbyte kring demokratifrågor. Anne-Marie Wallouch rådde dem då att ställa en formell förfrågan till Kristinehamns kommun om att utveckla ett sådant.

I förra veckan kom en sådan till Anne-Marie Wallouch som hon tagit emot och förmedlat vidare till sina kommunalrådskollegor, kommunfullmäktiges presidium samt kommunchefen. Hon bedömer förfrågan seriöst menat och erbjuder sig att berätta mer på ett kommande sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott.

De ville veta mer om hennes arbete med politik och demokratifrågor i Sverige. Efter en stund väcktes frågan om ett utbyte kring demokratifrågor. Anne-Marie Wallouch rådde dem då att ställa en formell förfrågan till Kristinehamns kommun om att utveckla ett sådant.

I förra veckan kom en sådan till Anne-Marie Wallouch som hon tagit emot och förmedlat vidare till sina kommunalrådskollegor, kommunfullmäktiges presidium samt kommunchefen. Hon bedömer förfrågan seriöst menat och erbjuder sig att berätta mer på ett kommande sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.