2016-02-21 15:53

2016-02-21 15:53

Att välja klädsel kräver sin tid

BRÖLLOPSBESTYR: Fyra månaders leveranstid för brudklänningen

I augusti säger Frida Wessman ja till sin Peter.
Men redan nu är bröllopsbestyren i full gång. I helgen var det för andra gången dags att prova brudklänning, men valet är inte lätt.

Blir det en enkel klänning eller en med mycket tyg och detaljer? Än så länge är frågan öppen för Frida Wessman men det lutar nog en enklare modell, men att det ska vara spets och en vacker rygg är klart.

– Spetsar, tyll och chiffong ligger i tiden, säger Anneli Björnelundh som är sömmerska och säljare vid Fest- och bröllopspalatset i Degerfors.

Till bröllop och bal

Många provar klänningar till bröllop och till baler. Det gäller att var ute i tid eftersom leveranstiden på en måttsydd klänning är fyra månader. Det gäller även att ha kontroll på sina mått så att klänningen sitter som den ska när den stora dagen är inne.

Även Fridas dotter Vega ska vara fin på bröllopet men hon hade lite svårt att koncentrera sig på färger och rosetter. Större var koncentrationen hos de tre smakråden och tärnorna Gro Ståhläng, Sandra Gottschalk och Sandra Edling. De var till hands med råd och synpunkter. Lite bryderi var det att välja tärnklänningar. Ska alla tre vara lika, ska det vara exakt samma färg, ska bruden bära ett matchande tygband runt midjan?

Färgkod

Bröllopets färgkod är ljusgrönt och champagne vilket i slutändan även kommer att ses i klädseln.

Inför bröllopet är nu lokalen, Presteruds herrgård, bokad, frisör och makeup-artist är också inbokade.

Nästa steg är att brudgummen Peter Söderberg med bestman ska välja kostymer.

Det återstår än så länge drygt fem månader till bröllopet men än är inte allt klart.

Blir det en enkel klänning eller en med mycket tyg och detaljer? Än så länge är frågan öppen för Frida Wessman men det lutar nog en enklare modell, men att det ska vara spets och en vacker rygg är klart.

– Spetsar, tyll och chiffong ligger i tiden, säger Anneli Björnelundh som är sömmerska och säljare vid Fest- och bröllopspalatset i Degerfors.

Till bröllop och bal

Många provar klänningar till bröllop och till baler. Det gäller att var ute i tid eftersom leveranstiden på en måttsydd klänning är fyra månader. Det gäller även att ha kontroll på sina mått så att klänningen sitter som den ska när den stora dagen är inne.

Även Fridas dotter Vega ska vara fin på bröllopet men hon hade lite svårt att koncentrera sig på färger och rosetter. Större var koncentrationen hos de tre smakråden och tärnorna Gro Ståhläng, Sandra Gottschalk och Sandra Edling. De var till hands med råd och synpunkter. Lite bryderi var det att välja tärnklänningar. Ska alla tre vara lika, ska det vara exakt samma färg, ska bruden bära ett matchande tygband runt midjan?

Färgkod

Bröllopets färgkod är ljusgrönt och champagne vilket i slutändan även kommer att ses i klädseln.

Inför bröllopet är nu lokalen, Presteruds herrgård, bokad, frisör och makeup-artist är också inbokade.

Nästa steg är att brudgummen Peter Söderberg med bestman ska välja kostymer.

Det återstår än så länge drygt fem månader till bröllopet men än är inte allt klart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.