2016-02-21 15:53

2016-02-21 15:53

Alla åldrar och stilar har chans på scenen

MUSIK OCH DANS: Live- och Danskarusellen på besök

För några veckor sedan gick startskottet för Katapulten som är Studiefrämjandets stora turné där alla artister är välkomna oavsett stil, ålder och erfarenhet. I lördags fick tio grupper uppträda i Kristinehamn konferenscenter.

– Det har varit ett jättestort intresse för att delta, berättar Maria Coldén vid Studiefrämjandet i Kristinehamn. 68 band från Värmland ville vara med men det fanns bara plats för 42.

Varje deltagande band eller grupp får göra minst tre framträdanden och turnén stoppar på deltagarnas hemmaplan. Det finns en jury på plats men det är kanske inte det som är viktigast utan att få respons från publiken.

I princip är Livekarusellen öppen för alla över 13 år men undantag kan ges, som till exempel för en yngre deltagare i Widelius dance company.

Karlstadsbandet Kritical fick inleda lördagens spelning.

Egen koreografi

De följdes sedan av Kristinehamnstjejerna Sanna och Frida Jockinen som uppträder under namnet Show Sisters. Trots att de bara är 17 och 15 år märktes det att de är rutinerade. De hade själva gjort koreografin till sitt polis- och tjuvnummer. De har båda hållit på med gymnastik och dans sedan treårsåldern och uppträder så ofta de får tillfälle. De har bland annat dansat på stan, varit med i UKM och uppträtt vid Kulturdagar i Sunne.

Därefter uppträdde gruppen Condemned AD från Karlstad med flera låtar som fick lokalen att vibrera.

Breezy var nästa dansgrupp som uppträdde, även de kom från Karlstad, liksom den efterföljande musikgruppen Havet.

Move, Glam and goove dance, Until the end of october var ytterligare några uppträdande grupper.

Kvällen avslutades med det kristinehamnsbaserade Widelius dance company.

Föreningsinfo

Under eftermiddagen och kvällen informerade även några föreningar om sin verksamhet, där var Fotoklubben, Spegelglas och Arabiska kulturföreningen inbjudna.

– Vi har även gjort en satsning för att engagera asylboende med hjälp av pengar från Region Värmland, berättade Maria Coldén.

Livekarusellen är ett steg mot fortsatt utveckling, de som står på scenen får under turnéns gång feedback på olika sätt. Turnén avslutas med regionsfestival i april och med riksfestival på Nöjesfabriken i maj.

– Det har varit ett jättestort intresse för att delta, berättar Maria Coldén vid Studiefrämjandet i Kristinehamn. 68 band från Värmland ville vara med men det fanns bara plats för 42.

Varje deltagande band eller grupp får göra minst tre framträdanden och turnén stoppar på deltagarnas hemmaplan. Det finns en jury på plats men det är kanske inte det som är viktigast utan att få respons från publiken.

I princip är Livekarusellen öppen för alla över 13 år men undantag kan ges, som till exempel för en yngre deltagare i Widelius dance company.

Karlstadsbandet Kritical fick inleda lördagens spelning.

Egen koreografi

De följdes sedan av Kristinehamnstjejerna Sanna och Frida Jockinen som uppträder under namnet Show Sisters. Trots att de bara är 17 och 15 år märktes det att de är rutinerade. De hade själva gjort koreografin till sitt polis- och tjuvnummer. De har båda hållit på med gymnastik och dans sedan treårsåldern och uppträder så ofta de får tillfälle. De har bland annat dansat på stan, varit med i UKM och uppträtt vid Kulturdagar i Sunne.

Därefter uppträdde gruppen Condemned AD från Karlstad med flera låtar som fick lokalen att vibrera.

Breezy var nästa dansgrupp som uppträdde, även de kom från Karlstad, liksom den efterföljande musikgruppen Havet.

Move, Glam and goove dance, Until the end of october var ytterligare några uppträdande grupper.

Kvällen avslutades med det kristinehamnsbaserade Widelius dance company.

Föreningsinfo

Under eftermiddagen och kvällen informerade även några föreningar om sin verksamhet, där var Fotoklubben, Spegelglas och Arabiska kulturföreningen inbjudna.

– Vi har även gjort en satsning för att engagera asylboende med hjälp av pengar från Region Värmland, berättade Maria Coldén.

Livekarusellen är ett steg mot fortsatt utveckling, de som står på scenen får under turnéns gång feedback på olika sätt. Turnén avslutas med regionsfestival i april och med riksfestival på Nöjesfabriken i maj.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.